Gondot okoznak Békéscsabán a szabálytalanul parkoló autók

2021. január 14. 11:08 | behir

Békéscsabán az elmúlt napokban többször is intézkedniük kellett a rendőröknek szabálytalanul parkoló autókról érkezett bejelentések miatt. Volt, hogy az óvodásoknak ebédet szállító kocsi helyét foglalta el egy autós, máshol pedig a szemetet nem tudták elszállítani egy szabálytalanul pakoló jármű miatt.

Az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a Békéscsabai Rendőrkapitányságra szabálytalanul, rossz helyen álló járművekről. A Munkácsy udvarban visszatérő problémát okoznak a szabálytalankodók. Olykor teljesen megbénítják a forgalmat, de arra is volt már példa, hogy a hulladékszállító nem tudta elvinni a szemetet egy figyelmetlen autós miatt. Egy belvárosi óvodánál a gyermekeknek ebédet szállító teherautó nem tudott megállni, mert egy olyan jármű, ami nem állhatott volna oda, elfoglalta a helyet.

A rendőrség kéri, hogy a járművezetők figyeljék a jelzőtáblákat, az útburkolati jeleket, és mindig csak az adott helyen kialakított forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek, álljanak meg! Azért, mert az adott pillanatban úgy látják, hogy ha tilosban állnak, várakoznak, senkit nem zavarnak, nem azt jelenti, hogy percekkel később nem okoz gondot a rossz helyen álló autójuk. Érkezhet mentő, ami nem tudja megközelíteni azt a házat, ahová hívták, buszfordulók közelében jöhet a busz, ami a tilosban leállított jármű miatt nem tud megfordulni.

A felsoroltak mellett még számtalan olyan helyzet adódhat, amikor a szabálytalan parkolás nemcsak bosszúságot okozhat a többi közlekedőnek, hanem nehezítheti a segítségnyújtók, a közszolgáltatást végzők dolgát.

Balesetveszélyes helyzet is kialakulhat, ha egy szabálytalanul, tilosban álló jármű akadályozza a kilátást. Például egy kereszteződésben az arra járók nem tudnak rendesen körülnézni, nem látják miatta jól a forgalmat. Békéscsabán a rendőrök rendszeresen ellenőrzik a megállási és várakozási szabályok betartását és a tilosban állókkal, várakozókkal szemben intézkednek.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL