Gázt adott, amikor megállították volna a rendőrök

Nem állt meg a rendőri jelzésére egy motorral közlekedő férfi Békéscsabán. A felelősségre vonást azonban így sem tudta elkerülni.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei június 11-én, 19 óra után Békéscsabán, az Orosházi úton le akartak állítani egy motorkerékpárral közlekedő férfit – számol be az esetről a police.hu. A szolgálati autón bekapcsolták a megkülönböztető fény és hangjelzést, a férfi azonban nem állt meg. Hátranézett, látta a rendőröket, de nem húzódott le, hanem gyorsított és a belváros felé hajtott. A rendőrök a motor tulajdonosának házához mentek. A férfi otthon volt és azt állította, hogy a motorja szerelőnél van. A rendőrök kérésére felhívta a szerelőt, aki a motorral a házhoz hajtott. Az út helyett a járdán közelítette meg a tulajdonos házát. A 23 éves csabaszabadi férfi elismerte, hogy az este folyamán ő használta a motort. Több szabálysértést is elkövetett, ezért a rendőrök feljelentést tettek ellene.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a balesetek megelőzése érdekében a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból. A hirtelen gyorsító, irányt változtató, a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépő motorosok a városi forgalomban balesetveszélyes helyzeteket idézhetnek elő. A rendőrség kéri a motorkerékpárral közlekedőket, hogy legyenek tekintettel közlekedő partnereikre! Közlekedjenek szabályosan és úgy, hogy a mozgásuk mások számára is kiszámítható legyen. A baleset-megelőzés legfontosabb tényezői maguk a járművezetők. Elsősorban rajtuk múlik, hogy elkerülnek, vagy szabálytalanságukkal előidéznek baleseteket.

Megosztás:

Címke: , ,