A többvallású és soknemzetiségű települések mindig büszkék voltak hagyományaikra, most pedig a pünkösdi hosszúhétvégén mutatják meg, miről is szól a helyi konyha. A vendégeket 6 nemzetiség ételei várják a street fooodtól a fine diningig, közel 20 helyszínen, természetesen transzferrel.
Elsősorban helyi termékekkel: a békési hungarikumok – a gyulai és csabai kolbász, a pálinka és a méz kiemelt szerephez jutnak, mellettük az ízek szerelmesei végigkóstolhatják a gyulai és csabai éttermek, a pálinka- és sörfőzdék kínálatát, részt vehetsz tematikus sétákon, tárlatokon és kerékpártúrákon, így megismerve a helyi specialitásokon túl azok történetét és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket is. A hétvége programját térzene és nyereményjáték egészíti ki, olvasható a Tourinform honlapján.