Füzetre sem futja a gyerekeknek

2016. július 25. 11:54 | Fekete Kata

Kárpátaljai gyermekeknek gyűjtenek Békéscsabán, hogy az iskolatáskájukat füzettel, tollal, ceruzával, papírral tölthessék meg.

A háború sújtotta Ukrajnában élő kárpátaljai magyar családoknak a mindennapi megélhetés egyre nagyobb gondot okoz. Az átlagfizetés átszámítva 22 ezer, a 10 ezer forint, míg a kenyér, a liszt, cukor ára napról, napra drágább. Sok gyermeknek az apukája, idősebb fiú testvére a fronton harcol, ami tovább nehezíti a családok anyagi és lelki állapotát.

- Tavaly már megmutattuk, hogy társadalmi összefogással milyen csodálatos dolgokat tudunk tenni egymásért, a legkisebbekért. Iskolakezdés előtt három település gyermekeinek megtöltöttük az iskolatáskáját füzetekkel, ceruzákkal, s más szükséges tanszerrel – mondta Bonnyai Sándor, békéscsabai szociális munkás, a gyűjtés szervezője, akinek nem ez az első hasonló akciója. Korábban a szalontai árvaháznak gyűjtött a tanítványaival, illetve Ukrajnába vitt ajándékokat karácsony előtt.

- Lehetőséget adtunk arra, hogy a háború viszontagságaiban, a kilátástalanságban, reményvesztettségben, mélyszegénységben élő gyermekek és fiatalok tanulni, fejlődni tudjanak. A tanszercsomagokon keresztül megmutattuk, hogy az odaadó, önzetlen, tiszta szeretet képes határon átnyúlni, s reményt, bizakodást, hitet nyújtani az ott élő családoknak – hangsúlyozta a gyűjtés szervezője, aki ezúttal a rászoruló kárpátaljai gyermek iskolatáskáját szeretné füzetekkel, színes ceruzákkal, tollakkal, s más szükséges tanszerrel megtölteni.

Aki teheti, július 25 és augusztus 14-e között adhatja le a tanszereket Bonnyai Sándornál, akinek a telefonszáma 20/3785-439, vagy pedig a Vár-Játék Üzletben, Békéscsabán, az Univerzál Áruház első emeletén hétfőtől-péntekig 09:00-18:00, szombaton 09:00-13:00 óráig.

Amire szükség van:
- kis és nagyalakú füzetek (matematika, vonalas, ének füzet)
- spirálfüzet (vonalas, sima, matematika füzet)
- színes ceruzák, grafit ceruzák HB, kék és színes tollak, tempera, vízfesték stb.
- vonalzó, radír, körző, ragasztó stift, technokol, ecset, stb.
- fénymásoló papír, rajzlapok

Az adományokat a háború miatt a határon magánemberként nem tudják átvinni, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat segít eljuttatni ingyen.

FEL