Falunap Gerlán főzőversennyel

2019. augusztus 3. 16:40 | Gyemendi Réka

Idén is megrendezték a Gerlai Falunapot szombaton. Az esemény egy főzőversennyel vette kezdetét, melyre idén 12 csapat nevezett.

Szegfű Ferencné, a Hajnal Lenkey Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ intézményvezetője, a főzőverseny egyik zsűritagja elmondta: a bírák között van szakács, de Bíró János, a kerület képviselője isn zsűrizik.

– A főzőversenyen egységesen minden csapatnak sertéshúsból kellett ételt készítenie, de a csapatokra volt bízva, hogy azt ki, mivel bolondítja meg. A zsűrizés szempontjai közé tartozott az ízvilág, de bíráltuk az elkészítés módját, a csapat összhangját, az asztal megterítését és az étel tálalását is – fogalmazott az intézményvezető. Hozzátette: minden csapat díjazásban részesül, az első három helyezett pedig vásárlási utalványt kap.

 

Fotó: facebook

 

Szegfű Ferencné arról is beszélt, hogy a Gerlai Falunappal kapcsolatban mindig pozitív visszajelzések érkeznek hozzájuk.

– Gerla a város nyolcadik kerületeként kicsit elszigetelt, így a falunap célja elsősorban a közösségépítés. Gerlán nem sok nagyrendezvény van, ez az egyik, így minden lakos nagyon szereti és várja minden évben - összegzett.

A nap folyamán gyermekprogramokkal és kulturális programokkal is várták az érdeklődőket. 

 

 

A rendezvény az "Aktív közösségek - Városrészi fejlesztések Békéscsabán" című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00399 azonosítószámú projekt része.

További programok »

Itthon

Térzene és megemlékezés Gyulán

A Térzene Program újabb állomásaként ezúttal a Farkas Fúvósötös adott komolyzenei koncertet Gyulán, a Várkertben. A koncert előtt nem sokkal pedig a Gyulai Október 23. Alapítvány helyezett el koszorút a vár falán a pozsonyi csata emlékére.
2020. július 4. 19:25
FEL