Fontos dolga lesz a marhatartóknak!

2024. június 17. 07:40 | behir.hu

A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó.

A képzettséget be kell jelenteni a Magyar Államkincstár (MÁK) felületén,  és fontos, hogy mind a támogatási azonosító, mind a viselt név helyesen, utóbbi a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nyilvántartott adatoknak megfelelően kerüljön rögzítésre.
 
– A képzettséget igazoló bizonyítványt nem elegendő a húsmarha állatjóléti kérelemhez csatolni, azt az állatjóléti kérelem benyújtása előtt a MÁK által létrehozott külön felületen, a képzettségi nyilvántartásba szükséges bejelenteni – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Amennyiben a képzettséget bejelentő személy nem rendelkezik támogatási azonosítóval, előzőleg regisztráltatnia kell magát a MÁK Kedvezményezetti Nyilvántartási Rendszerében. Ezt a 12/2023. (II. 1.) számú Kincstár Közlemény mellékleteként közzétett G1010-05 számú nyomtatványon teheti meg.
 
A képzettség más nevében is bejelenthető, ebben az esetben az alábbiak szerint kell eljárni. A „Más személy képzettségét jelenti be támogatási azonosító megadásával” bejelentés típus választása esetén a felületre bejelentkező személy saját magától - és képviselőként történő bejelentkezés esetén a képviselt személytől - eltérő személy képzettségét jelentheti be. (Pl. gazdasági társaság elsődleges képviselője vagy egyéni vállalkozó meghatalmazottja jelenti be a társaság/egyéni vállalkozás munkavállalójának a képzettségét).
 
A bejelentés típus kiválasztása esetén a képzettséggel rendelkező személy támogatási azonosítóját (Kincstár által megállapított, tízjegyű azonosítóját, régi nevén ügyfél-regisztrációs számát), valamint a viselt nevét kell megadni. Amennyiben a képzettséggel rendelkező személy részére a Kincstár a képzettség bejelentését megelőzően nem állapított meg támogatási azonosítót, a képzettség a „Más személy képzettségét jelenti be természetes személyazonosító adatok megadásával” típus választásával jelenthető be.
 
Forrás: Agrárszektor
 

További programok »

Gazdaság

FEL