Fónagy János: Brüsszel még több bevándorlót akar betelepíteni

2016. szeptember 19. 13:41 | behir.hu

Békéscsabára látogatott Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. A Csabagyöngye Kulturális Központban lakossági fórumon arra biztatta a résztvevőket, hogy nemmel voksoljanak az október 2-i népszavazáson.

A fórum házigazdájaként, Vantara Gyula azt hangsúlyozta, országszerte mintegy kétszáz helyszínen rendeznek olyan alkalmat, ahol a migráció problémáját megvitathatják az emberekkel. Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a bevándorlás mindenki sorsát, családját és környezetét érinti.

- Az a célunk, hogy azokat az információkat frissítve, átbeszélve, amik szinte napról napra ebben a kérdéskörben jönnek, egy olyan kép alakuljon ki mindenkiben, hogy már baj van és a jövőben is baj lehet. Most még csak azt érzékeljük, hogy feszültség van a migrációs kérdésben, de mi lesz Magyarország sorsa 40-50 év múlva. Ezeket a kérdéseket átbeszélve mindenkit arra kérünk, hogy menjen el szavazni és nemmel voksoljon – fogalmazott Vantara Gyula országgyűlési képviselő.

Fónagy János a lakossági fórumon reagált Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének bejelentésére, miszerint nem lesz kötelező betelepítési kvóta. 

- Brüsszel még több bevándorlót és még gyorsabban akar betelepíteni, nem helytállóak a nyilatkozatok. Cseleznek és ravaszkodnak, újabb elemekkel bővült a brüsszeli kvótacsomag, újabb kényszerbetelepítést erőltető jelentést és javaslatokat fogadtak el – emelte ki a parlamenti államtitkár.

Nem elvi, hanem gyakorlati veszélyről kell beszélni a migráció kérdésében, hiszen korlátlan az utánpótlás, reális, hogy a hideg idő beköszöntével újra felértékelődik a balkáni útvonal – tette hozzá a parlamenti államtitkár.

FEL