Folytatódik az őszi lomtalanítás Békéscsabán

November 11-én, szombaton folytatódik Békéscsabán az őszi lomtalanítás.

November 11-én Békéscsabán a következő helyeken élők tehetik ki feleslegessé vált holmijaikat: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke-kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.

A lomtalanítással lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól (pl. bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják.

 

A lomtalanításkor ne tegyenek ki:

  • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot;
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot;
  • veszélyes hulladékot, elektronikai hulladékot;
  • építési törmeléket;
  • autógumit, autóroncsot és;
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

 

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki.

A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/439-934 telefonszámon, illetve a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

 

FIGYELEM! Az évi két alkalommal végzett lomtalanítás a hulladékszállítási közszolgáltatás része. Ennek díját a közszolgáltatási díj tartalmazza, ezért azon ingatlanok esetében, amelyek mentességet kaptak a közszolgáltatási díj fizetése alól, a lomtalanítási szolgáltatás nem vehető igénybe.

 

Veszélyes hulladékok leadása

Lakossági eredetű veszélyes hulladékok leadásához lakcímkártya szükséges! A korábbi években megszokott gyakorlatot követve ismételten lehetősége van a lakosságnak a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által finanszírozott lakossági veszélyes hulladékok leadására.

Átvétel helye november 11-én 8 és 12 óra között:

FECO-FERR-FÉM Bt. telephelye, 5600 Békéscsaba, Hajnóczy u. 15.

Az I. és II. pontban felsorolt valamennyi hulladék átadható!

Malom tér.

Csak az I. pontban felsorolt hulladékok adhatók át!

Mezőmegyer, Október 23 tér autóbusz végállomás

Csak az I. pontban felsorolt hulladékok adhatók át!

 

A megjelölt gyűjtőhelyeken átvételi díj nélkül, mennyiségi korlátozással leadható hulladékok:

Személygépjármű és kerékpár gumiabroncsok, háztartásonként max. 4 db. Hűtőszekrények, TV, rádió, mikro, mosógép, centrifuga, kávéfőző, teafőző, elektromos /kombi tűzhely, rezsó, számítógépek, monitor, billentyűzet, fénymásolók, nyomtatók, szkennerek, telefonok, egyéb elektromos háztartási gépek, szintén háztartásonként max. fajtánként 2 db.

 

A FECO FERR-FÉM BT. telephelyén háztartásonként összesen max. 10 kg mennyiségig díjmentesen leadható veszélyes hulladékok:

Festék-, lakk hulladék; szerves oldószerek, melyek festékek eltávolításából keletkeznek; veszélyes anyagokat tartalmazó, hulladékká vált toner; veszélyes anyagokat tartalmazó festékek, tinták, ragasztók, növényvédő szerek, olaj és zsír. Fénycsövek, izzók.

Veszélyes hulladékok begyűjtésével kapcsolatban további felvilágosítás a FECO-FERR-FÉM BT. telephelyén, vagy a 66/435-266 telefonszámon kérhető.

Megosztás:

Címke: ,