Kovács Tibor méhész beporzói is megindultak a sárga haszonnövények irányába, hogy begyűjtsék maguknak a táplálékot (és nekünk a mézet). Tibor elmondta, hogy kifejezetten jónak ígérkezik a napraforgó szezon.
– Legtöbben vegyesmézként aposztrofálják a napraforgóét, így sajnos nincs olyan nagy értéke, mint az akácnak. Mindemellett viszont sokan szeretik ezt a teltebb, sárgásabb színű mézet – fogalmazott.
A méhész azt is kifejtette, hogy az akácmézzel ellentétben a vegyes- és a napraforgóméz kifejezetten ajánlott sütéshez, süteményekhez, de édesítéshez is kifejezetten jó, ugyanakkor nem egy télspecifikus összetevő. Nyári receptekben, például szörpokben, salátákban, valamint húspácok, mártogatósok készítéséhez kifejezetten ajánlott alapanyag, hiszen jó cukorhelyettesítő.
Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu