Folytatódik a szanazugi kerékpárút szakaszainak újjáépítése

2021. március 4. 06:42 | Hidvégi Dávid

Tavaly a gyulai önkormányzat önerőből felújította a szanazugi a bicikliút legrosszabb, 776 méteres szakaszát. A felújítás idén tovább folytatódik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, szerdán Görgényi Ernő polgármester aláírta a kivitelezővel a szerződést.

A kerékpárút további részeinek felújítására pályázatot nyújtott be a gyulai önkormányzat, melyen 257,5 millió forintot nyert - írja városvezető a közösségi oldalán. A TOP-os pályázati felhívás címe: „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés”. A programban 4154 méter kerékpárút újul meg, amiből belterületre 757 m esik, míg külterületre 3397 m. A felújított út szélesebb lesz, mint a jelenlegi, belterületen 1,8 méter, külterületen 2 m, azon a szakaszon pedig 2,75 m, ahol elválasztás nélküli gyalog-, és kerékpárutat alakítanak ki.

 

Gyula polgármestere, Görgényi Ernő és a kivitelező cég képviselője szerdán aláírták a megállapodást - (Fotó: Görgényi Ernő Facebook oldala)

 

A meglévő belterületi kerékpárutat teljes szélességben és hosszon, a homokos kavics-ágyazatig elbontják. A kerékpárút szélét a helyszínrajznak és mintakeresztszelvénynek megfelelően kerti szegéllyel vagy padkafolyókával határolják. A meglévő külterületi kerékpárút pályaszerkezetét hideg remixeljárással, szükség szerinti anyagpótlással és cement hozzáadásával homogén alappá remixelik, melyre 2 réteg aszfaltot húznak. Ahol a tervezett kerékpárút bejárót keresztez, erősített szerkezettel építik újjá.

A kerékpárút felújításának teljes költsége bruttó 270 471 900 Ft, amelyhez a szükséges önerőt a város a költségvetésből biztosítja. A kivitelező a gyulai székhelyű Aszfalt-Közmű Kft. A beruházás befejezésének határideje a kontraktus aláírásától számítva 250 nap.

Gyula

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30
FEL