Folytatódik a határvadászok toborzása

2016. szeptember 30. 13:11 | Laczkó Viktória

Több településen tájékoztatóval várják a rendőrség munkatársai a határvadász képzés iránt érdeklődőket az elkövetkező időszakban, pontosabban október 3-a és 9-e kötött. Információs pontot is működtet a rendőrség ez idő alatt, például a békéscsabai Csaba Centerben 2016. október 3-án.

A rendőrség munkatársai foglalkoztatási tanácsadáson ismerteti a jelentkezés feltételeitk Szeghalmon a Járási Hivatalban 4-én és 5-én. 

Jövő hétvégén, október 8-án Mezőgyánban és Vésztőn a művelődési házakban, Orosházán a főtéren, Szarvason pedig a piactéren szervezett rendezvényeken lehet információkat kérni a határvadász hivatásról.

Emellett a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken továbbra is fogadják az érdeklődőket. Amennyiben igénylik, a jelentkezéshez szükséges egységcsomagot is a rendelkezésükre bocsátják.  Az interneten is minden információ megtalálható. A rendőrség honlapján a képzés, a feladat részletes ismertetése, a határvadászok illetményének, juttatásainak leírása is elolvasható.

Mint, ahogy arról már beszámoltunk: Papp Károly országos rendőr főkapitány a Készenléti Rendőrség központi objektumában tartott tájékoztatón felidézte: a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát. A rendőrség szeptember 1-én megkezdte a toborzást.

Legutóbb szeptember 18-án számoltunk be a határvadászok létszámáról, akkori adat alapján országosan több mint hétszáz pályázat érkezett az Országos Rendőr-főkapitányság határvadász képzésére szeptember elsejei meghirdetés óta. A legtöbb pályázó Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyéből érkezett. 

FEL