Fölényes siker a kupában

2016. szeptember 21. 15:30 | behir.hu

A labdarúgó Magyar Kupában is elkezdte szereplését a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A lila-fehérek 6-0-ra verték a BLASZ I. osztályú 43. sz. Építők gárdáját és bejutottak a legjobb 64 közé.

A másodosztályú bajnokságban az elmúlt hetekben remeklő csabaiak összeállításában ezúttal olyanok is helyet kaptak, akik a bajnokságban kevesebbet szerephez jutnak. Ennek megfelelően Mursits Roland, Huszár Gergő, Ihrig-Farkas Sebestyén, Tóth Dániel és Pilán Márkó is ott volt a kezdőben. Utóbbi gyorsan meghálálta a bizalmat, a fiatal támadó a 2. percben 16 méterről talált be és megszerezte a vezetést (0-1). Három minutummal később Tóth Dániel is gólt lőtt, majd negyedóra elteltével Gránicz Patrik volt eredményes, így szinte el is dőlt a továbbjutás (0-3). A 30. percben Pilánt buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Juhász György váltotta gólra (0-4). A 41. percben Pilán Márkó lőtte ki a bal alsó sarkot, ezzel a találattal már 5-0-ra vezetett a Csaba.

A fordulás után már cseréltek is a csabaiak, akik a második játékrészben elzárták a gólcsapot. A 90. percben Gránicz Patrik is duplázott, így Pilán mellett ő is két góllal fejezte be a mérkőzést (0-6). A lilák ezzel a sikerrel magabiztosan jutottak be a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.
 

FEL