Fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat

A balesetek 25 százaléka a biciklisek figyelmetlenségből adódik.

A balesetek 25 százaléka a biciklisek figyelmetlenségből adódik. Ezért is tartja fontosnak a rendőrség, hogy rendszeresen ellenőrizze a szabályok betartását, elkerülve ezzel az esetleges baleseteket. 

 

A kerékpáros járőrök a nap minden szakában, Békéscsaba több pontján ellenőrzik a bicikliseket. Mint mondják fontos, hogy mindenki tisztába legyen a szabályokkal. A biciklisek egy része be is tartja ezt.

– Ahol ki van írva, hogy tolva szabályos, ott mindig figyelek, hogy áttoljam a bringát, még ha sietek is – mondta Tóth Ádám. – Nem kockáztatok, hogy büntetést fizessek. Viszont a gyalogosoknak is sokkal jobban kellene figyelniük, sokszor a kerékpárúton kóvályognak.

Csipoly Csilla szerint nemcsak a magunk, hanem mások testi épsége miatt is be kell tartani a szabályokat. Csilla kisgyerekkel teker, ezért fokozottan figyel.

A balesetekhez legtöbbször a kanyarodási és elsőbbségadási szabályok be nem tartása vezet – mondta Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: arra is figyelnek, hogy kiemelt gyalogátkelőhelyen leszállva és gyalog keljenek át, illetve a kerékpárosok ittasságát is ellenőrzik. A munka még messze nem ért véget, hiszen lehet még javítani a statisztikán.

Megosztás:

Címke: , , ,