Fokozódik a forróság, elsőfokú riasztást adtak ki a kánikula miatt

2019. június 10. 11:39 | behir

Napról napra melegebb lesz, csütörtökön akár 35 fok is lehet - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu. A hét második felében a dél-keleti megyékben 35 °C körüli forróság is lehet napközben, és éjszaka sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet

Pünkösdhétfőn kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a júniusi napsütést, de ezekből csapadék sehol sem alakul ki, 30 fok körüli országos kánikula lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre 8 megyére adott ki elsőfokú riasztást a hőség miatt. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyét arra figyelmeztetik, hogy a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható.

 

Kánikulában jobban figyeljünk a folyadékpótlásra. Fotó: Kugyelka Attila

Kánikulában jobban figyeljünk a folyadékpótlásra (Fotó: Kugyelka Attila)

 

Kedden és szerdán marad az igazi nyár sok napsütéssel. A megnövekvő gomolyokból esetleg elvétve fordul elő zápor, zivatar. A nappali felmelegedés 28 és 33 °C közé erősödik. Csütörtöktől szombatig tovább fokozódhat a hőség, szinte mindenhol 30 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, sőt a délkeleti, keleti tájakon akár 35 °C körüli forróság is lehet. Szombattól növekszik a zápor, zivatar kialakulásának esélye.

Vasárnap: Gomolyfelhős időre van kilátás, főleg a hajnali és a délutáni órákban fordul elő zápor, zivatar. Egyelőre marad a kánikula.

 

Forrás: origo.hu

 

További programok »

FEL