Fogathajtó regionális verseny Szabadkígyóson a Remondával

2016. augusztus 15. 11:02 | Mikóczy Erika

A Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület 2001-ben alakult. Fő tevékenységük elsősorban a lovaglás megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel és a fiatal korosztállyal.

15 éve tartanak a fogyatékkal élő gyermekeknek lovasterápiás foglalkozásokat. Megalakulásuk óta szerveznek rendezvényeket (terápiás konferencia, palacsinta parti, gyermeknap, versenyek, nyári táborok).

Évente rendszeresen megrendezik a gyermeklovas és terápiás megyei bajnokság egy-egy fordulóját is. Továbbá kettes- és négyesfogathajtó regionális versenyt szerveznek a Szabadkígyósi Kastélypark festői szépségű területén, ahogy tették ezt a közelmúltban is.

 Az idei versenyen 4 versenyszámban indulhattak a fogatok:

  • kettesfogatok bajnoki fordulója
  • szabadidős fogatok akadályhajtása
  • kombinált hajtás
  • négyesfogatok akadályhajtása

 

Az eredmény a következő lett:

Kettesfogat CAN C (bajnoki)

1. Kotolák Tamás Antal /Orosházi Lovas Egyesület

2. Lévai Lajos /Szabadidős LK Elek

3. ifj. Héjjas Gyula /Orosházi LE

 

Kettesfogat SZLV

1. Miczura László /Mágori Lovas Klub

2. Kónya Károly /SArkadi LFSZSE

3. ifj. Makoviczki Zoltán /Aranykalász Lovas Klub

 

Négyesfogat (hibaidős)

1. Laczi Dávid /Csanádpalotai Le

2. Németh Béla /Orosházi Le

3. Tóth Attila /Orosházi Le

 

Kettesfogat CAN C (kombinált)

1. Deli Dániel /Makói Silver SE

2. Szabó Lajos /Remonda Se

3. Fűzfa János /Kondorosi Széchenyi LE

 

Az egyesület tagjait büszkeséggel tölti el versenyzőjük, Szabó Lajos többszörös bajnok, dobogós eredménye. Ezen a versenyen is meg lehetett csodálni hintóját és pompás, dinamikusan vágtató lovait. Az erő és profizmusa ismét megmutatkozott.

A rendezvényt gyermekprogramokkal és az egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényekkel színesítették, illetve lehetőséget biztosítottak helyi cégeknek, vállalkozásoknak tevékenységeik bemutatására, reklámozására.

Céljuk, hogy a gyerekeket és a fiatalokat, civil szervezeteket is megismertessék az egészségre is jó hatással lévő lovaglással. A rendezvény sikerét az is mutatta, hogy több, mint 1000 fő látogatott ki a csodálatos parkba.

 

Az egyesület illetve a rendezvény támogatói: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sportbizottsága, Szabadkígyós Város Önkormányzata, Szabó Lajos és családja, Juhász Franciska és Futóné Tóth Krisztina népi iparművészek, Oriflame kozmetikai tanácsadó, Csaba Nemzetiségű Néptáncegyüttes, Csaba Kulturális Egyesület A Táncművészetért, Remonda SE tagjai és családtagjai.

További programok »

FEL