Foci Eb: remiztek az angolok

Vasárnap bemutatkozik a világbajnok.

A labdarúgó Európa-bajnokság szombati rangadóján Angliának egy pont jutott, miután egy utolsó perces fejessel egyenlítettek az oroszok. Vasárnap pályára lép a világbajnok Németország, valamint  izgalmasnak ígérkezik a török-horvát csata is.

A szombati játéknap első meccsén Svájc egy korai góllal verte meg a több mint egy félidőt emberhátrányban küzdő Albániát. A 36. percben 1-0-s svájci vezetésnél felesleges kiállítást begyűjtő Eb-újonc kiválóan küzdött, önfeláldozóan védekezett és a végén pontot is szerezhetett volna, ha cserecsatáruk jobban koncentrál. A walesiek 44 év után tértek vissza a nemzetközi futballtérképre és győzelemmel tették, a hajrában értékesítették az adódó ziccert és a továbbjutás küszöbére kerültek, a szlovákok nehéz helyzetbe kerültek (2-1). Az esti meccsen az angolok jó tempóban játszottak az első félidőben, de gólt nem szereztek. Az oroszok erősítettek a fordulás után és jobban védekeztek, de egy szabadrúgás után szépségdíjas gólt szerzett Anglia, Dier révén. A hajrában a semmiből egyenlített az orosz együttes, így értékes ponttal mehetnek a folytatásra (1-1).

A mai napon a négy évvel ezelőtti Eb-negyeddöntő visszavágóján Törökország és Horvátország csap majd össze a D-csoportban 15 órától. Akkor a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlítettek a félholdasok, majd a 11-eseknél már jobbak voltak déli szomszédainknál. Az biztos, hogy a horvátok nagyon készülnek, játékosaik jobb csapatokban edződnek, így a törököknek csapatként kell jót produkálni, ha pontot akarnak szerezni. A C jelű kvartett nyitányán, 18 órai kezdettel Lengyelország Észak-Írországgal találkozik. „Jóbarátainknál” ott lesz a világ egyik legjobb csatára, Lewandowski, legalább ennyivel jobbnak tűnnek a magyarok előtt is kijutó észak-írekkel szemben. A nap rangadóján, este 9-kor bemutatkozik a világbajnok Németország a masszív ukrán együttes ellen. A Natinalelf ezúttal is esélyes a végső győzelemre, de minden bizonnyal nem most lesz csúcsformában, ami az ukránok egyik esélyét jelenti. Ennek ellenére a vb-címvédő németek az esélyesek és egy győzelemmel jó rajtot vehetnének.

Megosztás:

Címke: ,