Eb 2020: csütörtökön egy percre megáll a játék a dán–belga meccsen

2021. június 17. 13:38 | behir

Romelu Lukaku, a belga labdarúgó-válogatott támadója bejelentette, a csütörtöki Dánia–Belgium mérkőzés tizedik percében a csapatok kirúgják a pályáról a labdát, hogy a nézők egy percig Christian Eriksent éltethessék a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon – írta az MTI.

A csatár a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte, ezzel szeretnék megadni a koppenhágai Parken Stadion közönségének a lehetőséget arra, hogy a múlt szombaton összeesett, majd a pályán újraélesztett, azóta kórházban levő középpályást köszöntötsék.

Azért a tizedik percre esett a választás, mert Eriksen a 10-es mezszámmal szerepelt az Eb-n. Lukaku hozzátette, a megbeszéltek szerint mindkét csapat abbahagyja majd a játékot, és csatlakozik a közönséghez.

A belga csatár – Eriksen klubtársa az Internazionalénál – az oroszok elleni első gólját követően is üzent társának: a kamerába azt mondta: „Légy erős, szeretlek.”

Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya azt mondta, Eriksen nem csak a tv-ből hallhatja a buzdítást.

„Őrület, de a kórház, amelyben Christian fekszik, olyan közel van a stadionhoz, hogy ráláthat onnan, és akár hallhatja is, ami ott történik – mondta Hjulmand. – Furcsa légkör lesz a stadionban, ezt a magunk javára kell fordítani.”

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.

A találkozót a finnek a hatvanadik percben szerzett góllal nyerték meg 1–0-ra.

Forrás: MTI

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL