Flashmob a biztonságos közlekedésért

2020. február 26. 10:01 | D. Nagy Bence

A Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium diákjai kedden flashmobbal, vagyis villámeseménnyel hívták fel az Irányi utca autósainak figyelmét. A kezdeményezés hátterében az állt, hogy a gimnázium előtt nincs kijelölt gyalogos-átkelőhely.

Sok száz diák kel át reggelente az Irányi utca úttestjén az iskolába igyekezve. Teszik mindezt úgy, hogy jelenleg a gimnázium előtt csak a kerékpárosok számára biztosított az elsőbbség. Kedden harminc diák foglalta el az épület előtti úttestet, fekete fehérbe, vagyis zebrának öltözve.

- Bár baleset még nem volt, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehet a jövőben. Reggelente elég sok diák közlekedik erre, főként gyalog, egy zebra felfestése így mindenképpen szükséges - emelte ki Kovács Márton, a gimnázium 10. osztályos tanulója.

 

A flashmob kezdetekor a Queen Don't stop me now című slágere csendült fel, majd a diákok az úttestre szaladtak bólyákkal, zsámolyokkal, labdákkal, ugrókötelekkel felszerelkezve. Az esemény közben az arra közlekedő autósokat a polgárőrség tagjai állították meg.

- Nem egyszerű egy zebra kialakítása, hiszen komoly szakhatósági engedélyek kellenek hozzá, meg kell terveztetni, meg kell vizsgálni a helyszínt. Bízom abban, hogy a diákok önszerveződő akciója nyomán lesz akarat arra, hogy egy gyalogos-átkelőhely létesülhessen - mondta el Paláncz György, a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium igazgatója.

 

További programok »

FEL