Filmzenék orgonán - Békéscsaba

2021. november 20. 18:00 - 19:00
Helyszín: Református templom Békéscsaba Deák u. 4
2021. október 17. 00:00 | behir.hu

Különleges orgonakoncertnek lehetünk tanúi november 20-án (szombaton) 18 órától a Békéscsabai Református Templomban. A Debreceni Református Nagytemplom kántorának, Csorba Gergőnek önálló koncertjén ugyanis nem klasszikus zeneművek fognak felcsendülni a hangszerek királynőjén, hanem jól ismert filmek és televíziós sorozatok zenéi.

Csorba Gergő a Debreceni Zeneművészeti Kar gitártanára és a Református Nagytemplom orgonistája. Gitártanári és egyházzenész diplomáját Debrecenben szerezte, a mesterfokozatot pedig a bécsi zeneakadémián.

A november 20-i békéscsabai koncert azért különleges, mert nem klasszikus orgonára írott művek fognak felcsendülni a templom hangszerén, hanem mindenki által jól ismert, népszerű filmek méltán híressé vált dallamai, amit orgonán szinte soha nem játszanak – pedig a hangszerek királynője hihetetlen színgazdagsággal, erővel és monumentalitással tudja visszaadni ezeket a műveket.

A műsorban hallható többek között a Karib-tenger kalózai, a Mission Impossible sorozat híres témái, a Trónok harca főcímdala, régi nagy filmek ikonikussá vált melódiái, mint például a Volt egyszer egy vadnyugat vagy a Profi, de a legújabb filmek magával ragadó dallamai is, mint például az Avengers.

A koncertre szóló belépőjegyek megvásárolhatóak elővételben személyesen a békéscsabai IBUSZ Irodában és Tourinform Jegyirodában, vagy online a jegy.hu oldalon keresztül. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében lehetséges!

További programok »

Kultúra

Több százan fújták a magukét Békésen

A Békés Vármegyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 13. alkalommal rendezte meg a Hagyományőrző Népdalkörök, valamint a Szólóénekesek Régiós Dalos Versenyét. A Békés Városi Kulturális Központban megtartott, mintegy 500 nevező részvételével zajló megmérettetésre a vármegye szólóénekesein és dalkörein kívül Debrecenből és Szegedről is érkeztek versenyzők.
16:41
FEL