Fiatal röplabdások versenye – zsinórlabda bajnokságot rendeztek a hétvégén

A szakemberek szerint a zsinórlabda nagy segítséget jelent az alapok elsajátításában a fiatal röplabdásoknak. A Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület ezért is rendez házibajnokságot a legkisebbeknek. A hétvégén az Erzsébethelyi Általános Iskola sportcsarnokában mérhették össze tudásukat a gyerekek.

Általános iskolás csapatok mérkőztek meg egymással korosztályok szerint a zsinórlabda bajnokságon. Az eseményen összesen 41 csapat volt jelen. A megmérettetés elsődleges célja az volt, hogy fejlesszék a legkisebbeket a sportágban.

–Ezt a versenyt havonta próbáljuk megszervezni a gyerekeknek, és fokozatosan minden alkalommal egy picit nehezítünk a feladatokon, hogy minél többet fejlődjenek, minél magasabb szintre juthassanak a későbbiekben – árulta el Kormos Mihály a BRSE szakmai igazgatója.

Pelle Míra a BRSE edzője beszélt arról, hogy a másfél éve útjára indított kezdeményezést nagyon élvezik a gyerekek és kellően komolyan is veszik.

A kislányok borzasztó komolyan veszik, szinte élet-halál harcot vívnak a pályán, néha már meg kell őket nyugtatni, mert annyira izgulnak egy-egy meccs előtt, hogy nem tudnak egy helyben maradni.  A cél természetesen mindig az , hogy érmet szerezzenek és érmet vihessenek haza – tette hozzá az edző.

A legfiatalabbak folyamatosan ismerkednek a sportág technikai elemeivel és a versenyhelyzetekre is próbálják felkészíteni őket.  Erre a bajnokságra külön is készültek a fiatal röplabdások. A bajnokságban a cél a legtöbb csapat számára a dobogós helyezés elérése volt. A megkérdezett gyerekektől tovább megtudtuk azt is, hogy nagyon népszerű körükben a sportágat, de mindenki másért szereti igazán.

– Anyukám is olyan sportot választott, amiben kézben kell, hogy legyen a labda, ezért szeretem én is  a röplabdát, de másért is. Például nagyon szeretek versenyezni – fogalmazott Keviczky Dóra.

Bajnokság révén díjazták a legjobb csapatokat.  A dobogós helyen végzett lányok éremmel térhettek haza a nap végén.

 

Megosztás:

Címke: , ,