Fenyőfa utalványt ajándékozott Herczeg Tamás a rászoruló családoknak

2019. december 12. 14:33 | Hidvégi Dávid

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő újra fenyőfa vásárlási utalványt ajánlott fel a rászoruló gyermekes családok számára. A felajánlást a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vette át, akik a legszegényebb háztartásokat keresik fel.

Herczeg Tamás korábban öt választási cikluson keresztül önkormányzati képviselőként, majd szociális tanácsnokként vett részt Békéscsaba közgyűlésében. Az országgyűlési képviselő ezért fontosnak tartja a családok támogatását, például januárban tűzifa utalványt adományozott a szűkölködő családoknak. Herczeg Tamás már tavaly is adományozott karácsonyfa vásárlási utalványt, az akkori kezdeményezést sikeresnek nevezte. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy ezúttal 25, egyenként 4 ezer forint értékű kupont adott át a családsegítő központnak, vagyis a felajánlás értéke összesen százezer forint.

– Olyan családok kapják a vásárlási utalványokat, amelyekben gyermekek vannak és a családsegítő dolgozói úgy gondolják, hogy ez az adomány segíti őket a karácsony környéki időszakban. Ilyenkor nagyobb költségekkel számolhat minden olyan háztartás, amelyben megünneplik a karácsonyt és amelyben ajándékot vásárolnak – fogalmazott a politikus.

 

 

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ központvezetője hangsúlyozta: nem minden család teheti meg, hogy karácsonyfát állítson. 

– Ez a felajánlás már a tavalyi évben is megtörtént. Rengeteg család számára okozott örömet az utalvány, hiszen így karácsonyfához tudtak jutni. Emiatt idén is nagy örömmel fogadtuk, hogy újra megérkezett a felajánlás – részletezte Horváthné Pataki Éva.

További programok »

FEL