Fenyegette a rajta segítő mentősöket, elítélhetik a gyomaendrődi férfit

2019. május 14. 11:47 | behir

A Szarvasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett előéletű 37 éves gyomaendrődi férfi ellen, aki 2017 novemberében mentősöket akadályozott munkájuk végzésében.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2017. november 26-án délelőtt erősen ittas állapotban volt, ebből eredő rosszulléte miatt élettársa kihívta a mentőket családi házukhoz – derül ki a Békés Megyei Főügyészség . A vádlott a mentősök előtt hangosan kiabált, folyamatosan agresszív módon viselkedett; a szobában tartózkodó kutyák ugatását túlkiabálni próbáló mentőápolót megveréssel, míg a mentőautó sofőrjét megöléssel fenyegette meg, amiért az egyik kutyát megpróbálta eltolni magától. Mivel a vádlott a vérnyomásmérést és a vizsgálatot aktív ellenszegüléssel akadályozta, a mentősök rendőri segítséget hívtak, akik csak könnygáz spray és bilincs használatával tudták a vádlottat a mentőautóba beültetni, majd kórházba szállítani. A vádlott magatartásával a közfeladatot ellátó mentősöket jogszerű eljárásukban, munkakörükből eredő kötelezettségeik teljesítésében erőszakkal és fenyegetéssel akadályozta.

A Szarvasi Járási Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.

FEL