Fennakadt a gyulai határátkelőn a túlsúlyos utánfutó

2021. március 4. 13:47 | behir

Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen akart kilépni az országból, amikor kiderült, hogy az utánfutó túlsúlyos és emiatt balesetveszélyes – írja a police.hu.

Hozzáteszik, túlsúlyos vontatmánnyal közlekedő román állampolgárral szemben intézkedtek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és a határellenőrzést végző rendőrök tegnap 14 óra 15 perc körül Gyulán, a közúti határátkelőhelyen.

Az utánfutót, amelyen két személygépkocsi volt, egy terepjáró húzta. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hitelesített mérlegén megmérték a járművet és kiderült, hogy a vontatmányt ennyire nem lehetett volna megterhelni.

 

Fennakadt a gyulai határátkelőn a túlsúlyos utánfutó – fotó: police.hu

(Fotó: police.hu)

 

A rendőrjárőrök a gépkocsi vezetőjét közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték és közölték vele, hogy nem folytathatja tovább az útját. A túlterhelt járműszerelvények menettulajdonságai ugyanis megváltozhatnak és a fékezhetőségük, kormányozhatóságuk kiszámíthatatlanná válhat.

Ilyen szerelvényekkel közlekedni tilos és balesetveszélyes.  A rendőrség ismételten kéri a tehergépkocsik üzembentartóit, vezetőit, hogy ne veszélyeztessék magukat és a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy nem tartják be az előírásokat! Közlekedjenek szabályosan és figyelmesen!

 … hogy mindenki hazaérjen!

 

 

 

Gyula

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30
FEL