Felvette a közmédia a Bánk bánt

2016. szeptember 13. 11:44 | Fekete Kata

Békéscsaba ezúttal nem hozott el díjat a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiváljáról, de a Jókai színház elóadása, a Bánk bán benne volt abban a három produkcióban, amelyet a közmédia rögzített. Mint az MTI megírta, a szeptember 5. és 11. között megrendezett eseményen kilenc darabbal várták a nézőket. Lantos Anikó fesztiváligazgató elmondta, minden előadást telt ház előtt játszottak, a rendezvény csaknem négyezer nézőt vonzott.

    A legjobb előadás díját a Ványa bá című produkció nyerte el; Csehov művének címszerepét Mertz Tibor alakította.
    A legjobb férfi alakítás díját Varga Zoltán, a legjobb női alakítás díját pedig Ullmann Mónika kapta. Mindkét művész a Miskolci Nemzeti Színház Lukáts Andor rendezte Pillantás a hídról című produkciójában nyújtott teljesítményéért vehette át az elismerést.
    A Fesztiváldíjat a színészi csapatjátékért a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei nyerték el, a Szerelem című előadással, a díjat Takács Kati és Mészáros Sára vette át.
    A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának, a Ványa bá című előadásban való játékáért ítélték oda.
    A műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztivál díjat a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház kapta, az elismerést a teátrum vezetősége vette át.

FEL