A Jókai színház Macskajátéka a Vidéki Színházak Fesztiválján is bemutatkozik

Hét nap alatt kilenc produkciót láthat a fővárosi közönség a vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 4. és 10. között hatodszorra rendeznek meg a Thália Színházban – mondta Lantos Anikó fesztiváligazgató kedden Budapesten.

A fesztiválon a szombathelyi Weöres Sándor Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház-Népház és a Szegedi Nemzeti Színház társulata egy-egy előadással mutatkozik be – írja az MTI.

A programot öttagú zsűri – Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója, Nagy Pál Orsolya filmrendező, Sümegi Noémi kulturális újságíró, Kőváry Katalin rendező és egy közönségből választott zsűritag – értékeli, a díjátadó szeptember 12-én lesz – fűzte hozzá Lantos Anikó.

A fesztivál számos előadásának főhősei olyan férfiak, akik megpróbálják alakítani, jobbá tenni a világot maguk körül. A mustra nyitó előadásaként lesz látható Csehov Ivanov című darabja Spiró György fordításában, a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában, a főszerepben Bányai Kelemen Barnával és Bánfalvi Eszterrel.

 

Szeptember 9-én, szombaton a Békéscsabai Jókai Színház Örkény Macskajáték című darabját mutatja be Felkai Eszter és Fodor Zsóka főszereplésével, Juhász Róza rendezésében. A fesztivál szeptember 10-én két előadással zárul: a nagyszínpadon Jászai Mari Színház előadását, Spiró György Az imposztor című darabját láthatja a közönség, a Bereményi Stúdióban a Szegedi Nemzeti Színház várja a közönséget Háy János Utánképzés (ittas vezetőknek) című előadásával.

Megosztás:

Címke: , ,