Felvételizők napja a plázában

2022. november 22. 16:20 | Szabó Judit

A Gál Ferenc Egyetem Felvételizők Napja 2022 címmel nyílt napot tartott kedden a Csaba Centerben. A rendezvényen bemutatkoztak az egyetem karai, de a résztvevőket játékokra is meginvitálták a szervezők.

Vannak olyan fiatalok, akikbek januárban el kell dönteniük, hogy hova szeretnének menni tovább tanulni. Ezért hívták életre az felvételizők napját, melyet interaktív formában mutattak be a Gál Ferenc Egyetem karai. Az aulában kialakított standokon a karok szakmánként mutatkoztak be, játékos vetélkedőkkel. 

– A standok a békéscsabai gazdadági, a gyulai egészségügyi, a szarvasi pedagógus valamint a szegedi hittudományi-teológiai karokat mutatták be. Célunk, hogy mind az érettségi előtt álló, mind a középiskolai éveiket javában töltő diákok is lássák, hogy milyen színvonalas, ugyanakkor anyagilag sem annyira megterheló kínálat van Békés megyében a felsőoktatás tekintetében – emelte ki prof. dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora.

Az egyetem több éves hagyományát ápolva minden évben megrendezi a Felvételizők Napját. Árpási Zoltán, a GFE Gazdasági Karának dékánja elmondta, hogy tíz alapszakkal, három felsőoktatási képzéssel, több mesterszakkal, valamint közel húsz szakirányú képzéssel várják az egyetem valamelyik karán tanulni szándékozókat. 

– Azért választottuk a helyszínt mert akkor nem kell elutazni a különböző karokra, hanem itt egy helyben egy hangulatos, kicsit mókás, szórakoztató interaktív programsorozattal megismerkedhettek a képzéseinkkel – fejtette ki a dékán. 

Árpási Zoltán hozzátette, hogy az elmúlt év statisztikáit megnézve, egyre nagyobb létszámban jelentkeznek a Békés megyei karokra, például Békéscsabára a gazdasági karra is. A dékán szerint a jövőben a felvételivel kapcsolatos szabályi változások ezt a létszámot növelhetik. 

Galéria

További programok »

FEL