Felújítják a Gál Ferenc Egyetem szarvasi pedagógiai karát

2022. november 29. 18:50 | behir.hu

Uniós forrásból újítják fel a Gál Ferenc Egyetem szarvasi pedagógiai karának épületkomplexumát - olvasható az intézmény honlapján.

A beruházás - amelynek fő célja a közösségi sportolás korszerű kereteinek megteremtése - csaknem 1,3 milliárd forint uniós támogatásból valósul meg.

A felújítás érinti a kar főépületével egy időben, 1906-ban átadott tornaterem, illetve a vele egybeépített, az 1960-as évek elején átadott, ma hallgatói centrumként funkcionáló épületegyüttest.

A munkálatok során teljesen megújul a sportcsarnok, a hallgatói centrum homlokzatát szigetelik, a padló- és a tetőszerkezetet, cserélik a nyílászárókat, hőszivattyús rendszert és napelemparkot telepítenek és energiatakarékos világítási rendszert alakítanak ki.

A megújult épületegyüttes a testmozgás mellett rekreációs tevékenységekre is lehetőséget ad majd nemcsak az egyetemisták, hanem a Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda tanulói, óvodásai számára is - írták.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
17:09
FEL