Félmilliós értékben sorsolt a horgászszövetség – videóval

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által 2017-ben meghirdetett „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” című nyereményjáték hivatalosan is véget ért. A lista lezárták és a beérkezett fogási beszámolók közül kisorsolták azok a szerencséseket, akik 2018-ra érvényes KHESZ területi jegyet nyertek.

A Békés megyei horgászszövetség tájékoztatása szerint 2017-ben sokkal többen küldtek be fogási híreket, mint az azt megelőző évben. Összesen 65 beszámolót dolgoztak fel, amelyek esetenként több hal fogásáról is tudósítottak.

 

Fotó: KHESZ

 

A beszámolók közül 19 adott hírt ragadozóhalak fogásáról, amelyek 11/8 arányban – tehát többségében – az élővizekről érkeztek. Legnagyobb fogásokat egy 10,1 kilogrammos kákafoki csuka, egy 7,3 kilogrammos kettős-körösi süllő és egy 51 kilogrammos hármas-körösi harcsa jelentették.

 

Igazán szép ragadozóhalaknak is örvendhettünk – Fotó: Berta Péter

 

Természetszerűleg azonban a békés halak kerültek túlsúlyba a beszámolók között. A mintegy ötven békési halról szóló beszámoló érdekessége, hogy a ponty esetében a legnagyobb példányokat folyószakaszokon vezették merítőhálóba a horgászok – a listavezető egy 19,6 kilogrammos kettős-körösi tőponty –, míg a konkrét vízterületi helyszíneket illetően a Kákafoki-holtág, a Félhalmi-holtág és a Fás-tó neve tűnik fel leggyakrabban.

 

A legnagyobb ponty igazi vadvízi hal volt a Kettős-Körösből – Fotó: Fodor László

 

A ponty után leggyakrabban a másik igen közkedvelt békés hal, az amur szerepel a beszámolók között és bár fogásuk zömében holtági vízterületekről tudósít, volt példa élővíz-csatornai fogásra is. Legnagyobbként itt egy 28,8 kilogrammos kákafoki példány kifogásának tiszteleghettünk.

 

A hatalmas amurok bejelentései jellemzően holtági vízterületről érkeztek – Fotó: Kocsis István

 

Külön öröm, hogy nem csupán a klasszikus fajok nagy egyedsúlyú példányairól küldtek beszámolót, hanem a játék  „eszmeisége” szerint magyar bucóról, compóról, menyhalról, angolnáról szóló írások is érkeztek, mint egyedi, különleges fogások.

 

Az év első beszámolója egy hölgyhorgásztól érkezett – Fotó: Kaszásné Bauman Laura

 

A nyereményjáték növekvő népszerűségére, illetve a beküldött fogások vártnál is színesebb repertoárjára való tekintettel a KHESZ szűkebb körű vezetősége úgy döntött, hogy a nyereményjátékban eredetileg meghirdetett nyolc darab kisorsolt területi jegy mellett, irányított sorsolással/választással további hét beküldőt jutalmaz. A nyertesek kiválasztásban fontos szempontot jelentett a beszámolók sorából kiemelkedő kapitális fogás, a rendszeres beküldői/megosztói aktivitás, az év első beszámolója, illetve a hölgyhorgászok felé gyakorolt gesztus is.

A horgászszövetség 2018 -as évben egy új, KHESZ általános területi jegy típust vezetett be az összes szövetségi vízterületre szóló érvénnyel, így minden nyertest egységesen ezzel az új, 35 ezer foront értékű, teljes jogú (felnőtt) éves területi jeggyel ajándékoztak meg.

 

Fotó: KHESZ

 

Fotó: KHESZ

 

A 2018. január 5-én, a KHESZ központi irodájában megtartott (videó felvételen is rögzített) sorsolás alapján az alábbi beküldők nyertek:

Kisorsolt nyertesek:

 • Mészáros Péter (tőponty; Élővíz-csatorna)
 • Reszt Károly (amur, tőponty 2 db; Kákafoki-holtág)
 • Borgulya Roland (amur, nyurgaponty; Kákafoki-holtág)
 • Kollár Lajos (csuka; Hármas-Körös)
 • Varga Mihályné (tőponty; Félhalmi-holtág)
 • Szeles István (csuka 2 db / Kettős-Körös, Kákafoki-holtág)
 • Litauszki Tibor (tőponty; Kákafoki-holtág)
 • Molnár Gábor (amur 2 db; Kákafoki-holtág)

Vezetőség által irányítottan sorsolt nyertesek:

 • Felegyi Péter (tőponty 2 db, amur; Kákafoki-holtág)
 • Berta Péter (csuka; Kákafoki-holtág)
 • Kocsis István (amur; Kákafoki-holtág)
 • Dudás Zoltán (harcsa; Hármas-Körös)
 • Fodor László (tőponty; Kettős-Körös)
 • Kaszásné Bauman Laura (compó; békésszentandrási Sirató-holtág)
 • Szakmári Szilárd (compó, amur; Élővíz-csatorna)

Videóösszeállítás a sorsolásról:

 

A kisorsolt beküldők nyereményeiket a KHESZ központi irodájában tudják átvenni nyitvatartási időben, a 2018-as évre érvényesített horgászokmányok megléte/bemutatása mellett. Amennyiben személyes átvételre nincs lehetősége a nyertesnek, telefonos egyeztetés, illetve az okmányok elektronikus formában történő igazolása után (szkennelt másolatok beküldése) postai úton kapja meg a területi jegyet.

 

Megosztás:

Címke: , ,