Új típusú horgászjegyeket vezet be a KHESZ

2017. december 20. 10:08 | Tószögi György

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az év végéhez közeledve meghirdette a 2018. január 1-jétől érvényes területi jegyeinek konstrukcióit és árait, amely számos fontos változást tartalmaz a 2017-es évhez képest. A forgalmazás a megszokott értékesítési csatornákon január első napjaitól kezdődik.

 

KHESZ éves általános területi jegy

 

A Békés megyei horgászszövetség új típusú, „KHESZ éves általános” nevű területi jegytípust vezet be 2018. január 1-jétől, mely a közép-békési csatornákat és a gyulai Poklás-csatornát is magában foglaló, a KHESZ kezelésében lévő összes vízterületre horgászati lehetőséget adó területi jegy. Elérhető éves felnőtt és kedvezményes típusban, ára 35.000 Ft / 17.500 Ft lesz.

 

Az éves általános jegyben az Élővíz-csatorna is benne lesz – Fotó: Tószögi György

 

Általános éves gyermek területi jegy

 

A jegykonstrukciók egyszerűsítése jegyében a gyermekek részére kiadott korábbi három különböző típus összevonásaként „Általános éves gyermek” néven érhető el a KHESZ gyermek területi jegye, szintén a kezelésben lévő összes vízterületre szóló érvényességgel. A jegytípus újdonsága továbbá, hogy – a hatályos vonatkozó halgazdálkodási jogszabállyal összehangolva – tulajdonosa a területi jeggyel elvihető összesen 30 kg halból napi darabszám korlátozás alá tartozó halfajokból, napi egy darabot, összesen 10 kg-ot is elvihet.

 

Az általános gyermekjegy szintén az összes KHESZ vizet tartalmazza majd – Fotó: Tószögi György

 

Észak-közép- és dél-békési csatornák területi jegy

 

Az eddig kétféle típusú, észak- és dél-békési csatornákra és a közép-békési csatornákra kiadott csatornajegyet egybeolvasztják, így „Észak-közép- és dél-békési csatornák” néven lesz elérhető, 7.000 Ft / 3.500 Ft-os (felnőtt/kedvezményes) áron. A csatornákra kiadott területi jegyek 2018-tól heti típusban is elérhetők lesznek.

 

Összevont éves kisszerszámos halászjegy

 

A kisszerszámos halászjegyeket is összevonják, így a korábbi alsóvízi, középsővízi, felsővízi és Sebes-Berettyó típusú kisszerszámos halászjegyek egy jegybe foglalva, „Összevont éves kisszerszámos halászjegy” néven, a felsorolt típusú jegyek egyesített területi hatályával 35.000 Ft-os áron adják ki. Szintén egységes keretet kaptak a korábban észak-és dél-békési és közép-békési csatornákra külön kiadott halászjegyek „észak-közép- és dél-békési csatornák kisszerszámos halászjegy” néven, 13.000 Ft-os áron. Külön típusként megmaradt a Hortobágy-Berettyóra szóló kisszerszámos halászjegy.

 

A Kákafoki-holtág mellett a Fás-tó díjszabása is módosul – Fotó: Tószögi György

 

Fás-tó – Fotó: Tószögi György

 

Területi jegy ár változások

 

A Fás tóra kiadott éves parti területi jegy ára 18.000/9.000 Ft-ról 20.000/10.000 Ft-ra (felnőtt/kedvezményes) emelkedik.

A nagyobb arányú haltelepítések ellenére csekély területi jegyforgalom és érdeklődés miatt csökken az ára a gyulai Poklás-csatornára kiadott területi jegynek, amely 40.000 Ft/20.000 Ft-ról 30.000 Ft/15.000 Ft-ra mérséklődik.

A Szarvas-Békésszentnadrási Holt Körösre (Kákafoki-holtág) 2017. márciusától önállóan kiadott területi jegy ára 2018-tól 18.000 Ft / 9.000 Ft-ról 20.000 Ft/10.000 Ft-ra emelkedik.

A KHESZ helyi horgászrendjében lényegi változás nem történt. A területi jegyek típusairól és áraikról a horgászszövetség weboldalán lehet részletesen tájékozódni.

 

További programok »

FEL