Félidőben az ifjúsági koncepció

 

Értékelő, aktualizáló ifjúsági tanácskozást tartottak szerdán a Békéscsaba Megyei Jogú Város Ifjúsági és Cselekvési Tervéről Félidő címmel.

Békéscsaba középtávú Ifjúsági Koncepciója és Cselekvési Terve 2016 január 1-jével lépett hatályba. Ez biztosítja a fiatalok és az ifjúsági szervezetek, valamint a döntéshozók közti párbeszéd lehetőségét.  A 2020-ig tartó folyamat derekán a tervezet alkotási folyamatában résztvevő csoportok tagjai, az ifjúsági területen jelenleg aktív szervezetek képviselői és a diákok együtt értékelték az elmúlt évek során elért eredményeket és a jövőbeni célokat.

 

 

Varga Tamás, a csabai polgármesteri hivatal osztályvezető-helyettese  szerint az elmúlt  években sokat változott a társadalom, a fiatalok élethelyzete és szociális szokásaik. Mint elmondta, a tanácskozáson megvitatták, hogy a korábban 16 pontba foglalt cselekvési elemekből, melyek valósultak meg. Az ülésen az is kiderült, hogy mi az, ami módosításra szorul vagy elvesztette az aktualitását.

A tanácskozáson elhangzottakból készül majd egy tervezet, amit a döntéshozók elé tárnak. Az előzetes tervek alapján a koncepció felülvizsgálatára és a jövőtervezésre két további alkalom áll majd rendelkezésre.

 

Megosztás:

Címke: ,