Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

2021. március 6. 12:18 | behir

A rendelet mindaddig érvényben marad, amíg azt a járványhelyzet indokolja.

Magyarországon folyamatosan emelkedik a megbetegedések és halálozások száma. A romló statisztikák hátterében a már hazánkban is megjelent vírusvariánsok állnak.

– Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali  felfüggesztéséről – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében.

A miniszter a korábbi leállást követően, 2021. február 3-tól rendelte el az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, az akkor kedvezően alakuló járványügyi helyzet kapcsán. Pénteken ezt a rendeletet vonta vissza azonnali hatállyal.

– A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja. Minden időben meghozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment – áll a közleményben.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

További programok »

FEL