Kásler: Lecsengőben az ötödik hullám

2022. február 26. 15:19 | behir.hu

Az ötödik hullám lecsengő fázisban van, ennek ellenére mindenkinek ajánlott az oltás felvétele - mondta Kásler Miklós az Életközelben videóinterjú aktuális részében, amelyben beszélt a negyedik oltás fontosságáról, a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseiről, valamint belgrádi utazásának részleteiről is.

Az ötödik hullám lecsengő fázisban van, ennek ellenére mindenkinek ajánlott az oltás felvétele - mondta a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni védőoltásokkal a poszt-covid tüneteknek is elejét lehet venni, a negyedik oltást pedig nem csak a betegségen átesetteknek ajánlja, hanem mindenkinek, akinél a legutóbbi oltás óta eltelt 4-5 hónap, és kísérő betegséggel rendelkezik.

A parasport napja, valamint a közelgő téli paraolimpia alkalmából emlékeztetett: a fogyatékosság egy millió magyar embert érint ma Magyarországon valamilyen formában, ezért nagyon fontos törődni velük. Az utóbbi időben rendkívüli módon javultak parasportolóink edzéslehetőségei, a magyar kormány 2022-ben több mint 400 millió forinttal támogatja a parasportot - ismertette a tárcavezető.

 

Forrás: EMMI

További programok »

FEL