Fekete dámszarvasbikát terítettek le Bélmegyernél

2022. november 1. 17:39 | behir.hu

A vadat egy Nyírségből érkező vendégvadász terítette le. A dámszarvasbika mintegy tizenkét éves lehetett, amely a bírálat során arany minősítést kapott.

A nyíregyházi vendégvadász tavaly járt először a megyében, a Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társaság területén. Az utolsó nap, a sikeres vadászat után az egyik barátja mutatott neki egy videófelvételt, amely egy különleges, feketeszínű dámszarvasbikáról készült. Akkor már dámszarvasra nem lehetett vadászni, de elhatározta, ha úgy hozza a sor, 2022-ben rácserkel - írja az Agro Jager News.

Az újabb alkalom októberben jött el, amikor menyasszonyával visszatérhetett Bélmegyerre, hogy elejtse a vadat. A beszámoló szerint sok-sok szervezést követően egy késő délután értek ki a területre, a körülmények pedig aznap nem voltak ideálisak. Az első alkalommal csak megpillantani tudták az öreg fekete dámbikát. A rövid, nyugtalan éjszaka után, a reggel már kinn érte őket a területen. Végül több órányi cserkelés után sikerült terítékre hozni a vadat.

A dámszarvasbika életkorát 12 évre becsülték, trófeatömege 3,66 kilogramm, a bírálaton a trófea aranyérmes minősítést kapott. Bélmegyer felejthetetlen élménnyel gazdagította a nyíregyházi vadászt, aki a különleges vadat kipreparáltatja. Az életben talán egyszer van ilyen lehetőség.

 

FEL