Fejleszt és szórakoztat: Békéscsabán is bemutatták a DIOO-t

A magyar innováció a békéscsabai óvodákban.

Óvodapedagógusok, önkormányzati képviselők és szülők előtt is bemutatkozott a magyar innováció. A DIOO, azaz Digitális OkosJáték Óvodásoknak egy új különleges magyar találmány, mely nem rég indult el hódító útjára, de máris számos elismerést kapott azoktól, akiknek már volt szerencséjük kipróbálni az eszközt.

A bemutatón a békéscsabai vezető óvodapedagógusok ki is próbálhatták a magyar találmányt. A digitális eszköz játék közben fejleszt, képességet növel, és még arra is alkalmas, hogy lekövesse a fiatal fejlődésének különböző állomásait. Mindezt személyre szabott értékelő-rendszerrel és számtalan különböző szinttel, fokozattal.

– Fontos, hogy a gyerekek képessége fejlődjön az iskolaérettségre, iskolaalkalmasságra. Nagyon fontos szempont volt a program kialakításakor, hogy őket szinte látatlanul, de beavassuk a digitális írástudásba. A pedagógusok így kaptak egy olyan eszközt, amivel kiszűrhetik: hogyan tudnak fejlődni a gyerekek, vagy éppen miben kell őket fejleszteni. Ezekből a statisztikákból a szülők is részesednek, láthatják azt, hogyan tudják a gyerekek előrehaladását segíteni – tudjuk meg Konkolyi Sándortól, a DIOO fejlesztő-programozójától.

A Lencsési Óvodában három héten keresztül játszhattak a gyerekek az okos játékkal. Az óvodavezető elmondta, mindenképpen nagy segítség lehet a gyerekek fejlesztésében ez a találmány, de sikerélményekben sem volt hiány az elmúlt hetekben.

– Nagyon érdekes dolgot tapasztaltunk: az óvodapedagógusok és a gyerekek között van egy bizalmi kapcsolat. Amikor megtapasztalták a DIOO világát, cinkosan kacsintottak egymásra, hogy lám-lám mi ezt is tudjuk – árulta el dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Lencsési Óvoda vezetője. 

Az önkormányzat is fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a fiatalok fejlődését.

– Minden olyan, amiben elsők között lehetünk, látunk bene fantáziát, fejlesztési lehetőséget. A mai világban az megragad minket, és szeretnénk elsők között lenni az országban, ahol a mi pedagógusaink, gyerekeink legelőször tudják ezeket az eszközöket használni – fogalmazott kérdésünkre dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Az önkormányzat még idén májusban nyolc eszköz megvásárlását kezdeményezte, így szeptembertől már biztosan birtokba vehetik a magyar találmányt a gyerekek.

Megosztás:

Címke: , , , , ,