Fedezze fel kerékpárral Békéscsabát és környékét!

2016. július 9. 07:33 | Laczkó Viktória

Népszerű a kerékpárkölcsönzés Békéscsabán is. A városban több ponton bérelhető eszközöket a turisták és a városlakók egyaránt használják. A Körösök Völgye Látogatóközpontból akár egy 28 kilométer hosszú kerékpártúrára indulhatnak a biciklikkel.

A látogatóközpontból induló útvonal végig a Körös part mentén halad. Gyalogosan és biciklivel is egyaránt járható az út. Ehhez a programhoz is gyakran bérelnek kerékpárt az egyesület udvaráról. A választék évről-évre bővül. A központban több éve foglalkoznak kerékpárkölcsönzéssel. A szakmai munkatárs, Vozár Lilla elmondta: - Rengeteg turista jár hozzánk, akik itt a környéken szeretnének szétnézni, akár Békéscsabán belül, akár egy kicsit kívül. A turistákon kívül a helyi lakosság is igen nagy. Különböző ügyek intézésére, vagy akár csak egy aktívpihenés alkalmából keresnek fel minket.

A felsorakoztatott bicikliket bárki könnyedén kikölcsönözheti, mindössze egy személyi igazolvány szükséges hozzá.

A belvárosban sem maradnak két kerék nélkül a bringapártiak. A Szent István térre költöző Tourinform irodában is rendelkezésre állnak az eszközök. Kotroczó Henrietta, az iroda vezetője elmondta egyre jellemzőbb, hogy olyanok keresik fel a térséget, akik kerékpárral szeretnék felfedezni a látnivalókat. Ez több okra vezethető vissza. - Az utóbbi években nagyon látványos kerékpáros útvonal-fejlesztés történt a városban és a környékén. A közép-békési térség, tehát Békés, Gyula irányába nagyon jól kerékpározható. Rengeteg segédeszköz, GPS, kerékpáros térkép készült, ami megkönnyíti a tájékozódásukat. Azt gondolom, hogy síkvidéki terepen, nagyon gyönyörű időben, nagyon szép természeti környezetben kerékpározhatnak azok, akik kedvelik ezt a mozgásformát. 

A városban kiemelkedően magas a kerékpárral közlekedők száma, akik 50 km hosszú kerékpárutat vehetnek birtokba. Békéscsaba három alkalommal is elnyerte a kerékpárbarát település címet. Az országos átlagot 8 százalékkal meghaladva, a megyeszékhelyen 30 százalék körüli a biciklit használok aránya.

FEL