Február elsején indul a közel egy hónapon át tartó Csabai Farsang

2024. január 31. 08:15 | Kovács Andrea

Február elsején indul a Csabai Farsang. A közel egy hónapon át tartó rendezvénysorozaton a felnőtteket és gyermekeket is több programmal, koncertekkel és előadásokkal várják a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Utoljára négy évvel ezelőtt volt nagyszabású farsangi rendezvény Békéscsabán. Az elmúlt években a koronavírus-járvány, majd 2023-ban az energiatakarékosság miatt elmaradt a Csabai Farsang, az idei évben azonban szinte egész februárban tartó programsorozatot szerveznek a Csabagyöngye Kulturális Központban.

– Február elsején a Budapest Bár nagykoncertjével indul a közel egy hónapos rendezvénysorozat. Az idei programok között több gyermekeknek, családoknak szóló esemény lesz, kiemelt nagykoncertünk február 14-én a Queen Symphonic zenekar koncerje lesz, de blues koncertek, előadások és színházi produkciók is várják az érdeklődőket – tájékoztatott Forczek Győző igazgató-helyettes, aki hozzátette: a farsangi időszak hivatalosan február 14-ig, hamvazó szerdáig tart, de az intézményben ezt követően még 10 napig ráadásprogramokat szerveznek, február 24-én a Funny Money című vígjátékkal zárul majd a Csabagyöngye Kulturális Központ rendezvénysorozata.

 

Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

A Csabai Farsang egyik leglátványosabb programja február 10-én délután a télűző kiszebáb égetés és maskarás felvonulás lesz, amelynek programjáról Király M. Alexandra kulturális szervező beszélt.

– A kenus vízi felvonulás a Deák utcai híd lezárása miatt az idei évben elmarad, helyette egy szárazföldi vonulást szervezünk, amely 16:45-kor a Korzó térről indul. Érdemes beöltözve, zajkeltő eszközökkel érkezni, mert a teljes jelmezben érkezők között ajándék belépőket sorsolunk ki gyermek és felnőtt kategóriában – emelte ki Király M. Alexandra, aki azt is elmondta, hogy a felvonulásban közreműködik a Ludas zenekar és a Balassi néptánegyüttes.

– A Csabagyöngye Kulturális Központ stég színpadánál a felvonulás után fánkkal és teával kedveskedünk a vendégeknek, majd a Fiastyúk zenekar kíséretével elégetjük a kiszebábot. Ezután táncházra várjuk a közönséget, amelyhez a talpalávalót a Ludas zenekar szolgáltatja – tette hozzá a program szervezője.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL