Február 6-án ismét látható lesz a Munkácsy virtuális kiállítás a múzeumban

2019. február 3. 11:28 | behir

A Munkácsy Mihály Múzeum február 6-án, szerdán 17 órai kezdettel ismét bemutatja az Egy géniusz története – Munkácsy Mihály életútja című virtuális kiállítást a múzeum Múzsák Termében.

 

Egy, a maga nemében egyedülálló kiállítással örvendezteti meg a közönséget a Munkácsy Mihály Múzeum a világhírű festőművész születésének 175. évfordulóján. Elkészült az a festőóriás életútját végigkísérő virtuális tárlat, amelyet speciális vizuális élményt biztosítva, egyszerre három nagyteljesítményű projektor segítségével, hatalmas vetítőfelületeken mutatunk be a Munkácsy Mihály Múzeum Múzsák Termében.

 

A virtuális kiállítás egy olyan bemutató, amely végigtekint Munkácsy Mihály fordulatokban és érdekes eseményekben bővelkedő életútján, a közönség elé tárja rendkívül gazdag életművét, miközben – amint azt korunkban már megszokhattuk – információk sokaságával bombázza a nézőket. A film vetítése nem helyhez kötött, ugyanúgy megtekintheti a közönség a festő nevét viselő múzeumban, más múzeumokban, könyvtárak előadótermeiben, művelődési központokban vagy akár kulturális fesztiválok csarnokaiban is.

 

A bemutató bőséges képanyagát a vetítés csaknem ötven perces időtartamában a kor hangulatát megidéző zenei aláfestés, tényeket, eseményeket, érdekességeket felvonultató narrációs szöveg és a történéseket szemléletesebbé tevő idővonal kíséri.

 

 

 

További programok »

Kultúra

„Miért félsz a naptól, baby? A naptól nem kell félni!”

Énekelte többször is a csabai Ifi Casino Blues Kocsmájában az S-Modell zenekar csodálatos, balkezes, raszta hajú gitárosa, Pribil György. A 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt muzsikus sajnos nem domboríthat augusztus 22-én, a főtérre tervezett megabulin. Pedig be nagyon komálta a várost.
2020. augusztus 14. 18:13
FEL