Február 6-án ismét látható lesz a Munkácsy virtuális kiállítás a múzeumban

2019. február 3. 11:28 | behir

A Munkácsy Mihály Múzeum február 6-án, szerdán 17 órai kezdettel ismét bemutatja az Egy géniusz története – Munkácsy Mihály életútja című virtuális kiállítást a múzeum Múzsák Termében.

 

Egy, a maga nemében egyedülálló kiállítással örvendezteti meg a közönséget a Munkácsy Mihály Múzeum a világhírű festőművész születésének 175. évfordulóján. Elkészült az a festőóriás életútját végigkísérő virtuális tárlat, amelyet speciális vizuális élményt biztosítva, egyszerre három nagyteljesítményű projektor segítségével, hatalmas vetítőfelületeken mutatunk be a Munkácsy Mihály Múzeum Múzsák Termében.

 

A virtuális kiállítás egy olyan bemutató, amely végigtekint Munkácsy Mihály fordulatokban és érdekes eseményekben bővelkedő életútján, a közönség elé tárja rendkívül gazdag életművét, miközben – amint azt korunkban már megszokhattuk – információk sokaságával bombázza a nézőket. A film vetítése nem helyhez kötött, ugyanúgy megtekintheti a közönség a festő nevét viselő múzeumban, más múzeumokban, könyvtárak előadótermeiben, művelődési központokban vagy akár kulturális fesztiválok csarnokaiban is.

 

A bemutató bőséges képanyagát a vetítés csaknem ötven perces időtartamában a kor hangulatát megidéző zenei aláfestés, tényeket, eseményeket, érdekességeket felvonultató narrációs szöveg és a történéseket szemléletesebbé tevő idővonal kíséri.

 

 

 

További programok »

Kultúra

Nemzetközi konferencián mutatkozott be a gyulai közgyűjtemény

Liska András, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője a közelmúltban Nyíregyházán tartott egy, az immár 151 éves gyulai közgyűjtemény történetét, értékeit bemutató angol nyelvű előadást. A nemzetközi múzeumtörténeti konferencia előadói a hazai szaktekintélyek részvétele mellett többek között Szentpétervárról, Moszkvából, Ukrajnából és Erdélyből érkeztek.
13:08
FEL