Február 4-én ad koncertet a Filharmónia Összhang Békéscsabán

2020. január 28. 06:19 | behir

Dvořák, Mendelssohn, Chopin és Schumann művei csendülnek fel február 4-én 19 órától, a Csabagyöngye Kulturális Központban, az Összhang Bérlet következő bérletes koncertjén.

A Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból álló Grassalkovich Vonósnégyes Csabay Domonkossal egészül ki. Azzal a Fischer Annie-díjas zomgoraművésszel, aki néhány éve emlékezetes zongorakoncertet adott a Jókai Színház Vigadójában hatalmas sikerrel. A fiatalember előadásmódja azóta még érettebb lett. Továbbá Lezsák Zsófia első-, Molnár Noémi másodhegedű, Gálfi Csaba brácsa- és Dvorák Lajos csellóművész játékát sem szabad kihagynia a komolyzene iránt érdeklődőknek.


Műsor:

Mendelssohn: a-moll vonósnégyes, No.2. op. 13.
Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44.
Dvořák: F-dúr („Amerikai”) vonósnégyes, op. 96.
Chopin: 3. (Asz-dúr) Ballada, op. 47.

A 2018/19-es évadban nagy sikere volt az operaelőadásoknak, így ebben az évben megtalálható a bérletben ez a műfaj. Március 7-én érkezik Békéscsabára az 1985-ben alakult Nemzeti Énekkar. Az együttes hazánk vezető hivatásos kórusa, amelynek profilja a zenekar-kíséretes
kompozíciók, oratóriumok, valamint a cappella művek előadása. Az együttes művészeti vezetője Somos Csaba. A Nemzeti Énekkarral az utóbbi harminc évben olyan kiváló karmesterek dolgoztak együtt, mint Doráti Antal, Eötvös Péter, Fischer Ádám, Lionel Friend, Fürst János, Hamar Zsolt, Sebastian Weigle, Kovács János, Kobayashi Ken-Ichiro, Bertrand de Billy, Rico Saccani, Jurij Szimonov, Carlo Montanaro, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán.


Békéscsabán a következő műveket adják elő:

Donizetti: Don Pasquale - Cseléd-kórus
Rossini: Due quartettini - I gondolieri
Leoncavallo: Bajazzók - Harang kórus
Puccini: Pillangókisasszony - Zümmögő kórus
Verdi: Nabucco - Szabadság kórus
Verdi: Macbeth - Boszorkányok kara, Bérgyilkosok kara
Verdi: A Lombardok - Vitézek kara
Verdi: Traviata - Cigány lányok kara
Liszt: Rigoletto - parafrázis
Verdi: A Trubadúr - Cigánykórus
Verdi: Aida - Bevonulási induló

Jegyeket váltani személyesen a Csabagyöngye Kulturális Központban, interneten pedig a jegymester.hu oldalon vlehet.

Ezek is érdekelhetik

FEL