Farsangi programot rendezett a ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete

2023. február 2. 15:29 | behir.hu

Az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ünnepkörökhöz kapcsolódóan rendezvényeket szervezzen sérült tagjai számára. Az egyesület január 31-én egy pályázatnak köszönhetően szervezett farsangi programot.

– Az ilyen események színesebbé és élménygazdagabbá teszik a mindennapokat az értelmi fogyatékossággal élők számára. A rendezvényekre olyan ÉFOÉSZ tagok is érkeznek, akik saját családjukkal élnek, illetve olyan sérült személyeket szoktak meghívni, akik szintén egyesületi tagok, viszont intézményi körülmények között, – támogatott lakhatási formát igénybevéve – élnek életvitelszerűen. Az idei farsangunknak a Kornélia Étterem biztosított helyszínt – állt a szervezet közleményében.

A rendezvényt Schriffertné Lócskai Henriett elnök nyitotta meg, majd a kulturális program részeként farsangi köszöntő verseket, mondókákat hallhatott a közönség. A program első része tombolahúzásból és a nyereménytárgyak kiosztásából állt, ezt követően a frissen sült farsangi fánkokat szolgáltak fel. Az étel elfogyasztása után táncos mulatság volt.

– A program lebonyolításban nagy támaszt jelentett, hogy önkéntes segítőként az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesületet által fenntartott Mentál Plusz Szolgáltatóház munkatársai is részt vettek. Az ilyen közösségi alapú programok segítik a sérült személyek társadalmi integrációját, hozzájárulnak a jobb mentális egészségi állapot eléréséhez – olvasható.

Forrás: ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL