FAMME tárlat: Már a második kiállítás nyílt a Csabagyöngyében – galériával

2020. július 4. 14:45 | Hidvégi Dávid

A Független Alkotók Művészeti és Művelődési Egyesülete nyithatott tárlatot a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében. Ez már a második kiállítás a veszélyhelyzet megszüntetése óta.

A kiállításon a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Forczek Győző hangsúlyozta, hogy a Panoráma teremben bemutatott tárlatok esetében mindig odafigyelnek arra, hogy első osztályú műveket mutassanak be az érdeklődőknek. Reményét fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány nem tér vissza, mert akkor nem kell újra bezárniuk. Hozzátette: habár megpróbálkoztak az online rendezvényekkel, a kultúra számára azért ínséges időszak volt az elmúlt három hónap.

 

 

– Mégiscsak az az igazi, amikor bejöhet ide az ember és élőben tekintheti meg a szebbnél szebb alkotásokat. Nekem mindig is jobban tetszett az a művészeti alkotás vagy művészeti tevékenység legyen az akár zene, akár képzőművészet, amikor van benne egy kis színesség. Ez alatt arra gondolok, amikor nem egy alkotó munkáit láthatjuk, hanem több művészét egyszerre – fogalmazott.

Baji József, Berki Zita, Fábián Boglárka, Gendrovics Zsolt, Gombos Ildikó, Görgényi Tamás, Hevesi Ferenc, Kolarovszki Zoltán, Krajcsovszki Tamás, Papp Zoltán, Rágyanszki Erzsébet, Romvári Etelka, Szabó Julianna, Szőnyi Graciella és Vollmuth Frigyes festményeit és szobrait tekinthetik meg a látogatók. A kiállítók valamennyien rajztanárok, összesen tizenegyen mutatkoznak be a közönségnek.

 

 

– Ez a terem kifejezetten kiállításra épült, ugyanakkor számtalan rendezvényt rendeznek itt, nagy a forgalom, ezért érdemes itt kiállítani, mert sokan láthatják az alkotásokat. Nem véletlen, hogy harminc éven keresztül a FAMME életképes maradt. Természetesen néha vannak változások az egyesületben, hiszen olykor bizonyos tagok elköltöznek, vagy éppen új tagok lépnek be, de aki el is megy, mindig szívesen jön vissza. Vannak olyan törzstagok, akik mindig elhozzák a legújabb műveiket – emelte ki a kiállítás megnyitójaán Mészáros Zsuzsanna, múzeumpedagógus és vizuál-kulturális szakember.

A tárlat augusztus 31-ig megtekinthető.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
19:29
FEL