Fák, virágok, lepkék – puzzle képkiállítás a Lencsésin

2022. október 4. 15:17 | Such Tamás

Húsz darab, különböző méretű kirakóból összeállított képet tekinthetnek meg az érdeklődők hétfőtől, a Lencsési Közösségi Házban. A Természet, emberek, épületek című tárlat legkisebb képe száz, a legnagyobb képe háromezer darabos.

– Gyerekkoromban kezdődött a kirakózás iránti szeretet, amely az évek során kedvelt időtöltésemmé vált, és felnőtt koromra is megmaradt ez a hobbi – meséli Tóthné Bodzsár Adrienn. – A kedvenc képeimet bekereteztettem és a lakásunk falát díszítik. Innen jött az ötlet, miért ne mutathatnám meg a kirakó sokoldalúságát, dekorálási lehetőségét.

 

Galéria

 

A kiállító az elmondása szerint fontosnak tartja az egyedi keretezést, amellyel a képek igazán jól mutatnak, hiszen a kép színvilágához van választva, illetve a kép méretéhez van igazítva a képkeret. Adrienn 2011 óta él a Lencsési lakótelepen, ebből kifolyólag nem volt kérdés, hogy az első kiállítása a Lencsési Közösségi Házban lesz.

– A közösségi ház az alapítása óta lehetőséget biztosít a lakótelepen élő alkotóknak. A 1990-es évek elején itt mutatkozott be Lovas István, Hrabovszki György és Szolár Norbert – fűzi mindehhez Takács Péter, az intézmény vezetője.

 

Puzzle képkiállítás a Lencsési Közösségi Házban – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(A Természet, emberek, épületek című kiálltás két hétig megtekinthető az intézmény tanácskozó termében – Fotó: behir.hu/Such Tamás.)

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL