Fájó vereség: egy ponttal maradt alul a békési kosárlabda csapat az Óbuda ellen

2021. január 6. 14:38 | Vincze Attila

Drámai csatában 72-71-es vereséget szenvedett hazai pályán a Békés a listavezető Óbudai Kaszásokkal szemben a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 14. fordulójában. A végig rendkívül szoros mérkőzés csak az utolsó másodpercekben dőlt el a vendégek javára.

Jól kezdte a mérkőzést a fehér mezes békési csapat, szoros védekezésükkel az első pár percben sikerült meglepniük a fekete mezben játszó óbudaiakat. Nem sokkal később viszont a fővárosi együttes vette át a kezdeményezést, és 35-33-ra vezetett félidőben. A második játékrészben a békésiek már jóval agresszívebben védekeztek, ezt a mérkőzés végéig sikerült is megtartaniuk. Az utolsó másodpercekig kiélezett találkozón ugyan csak egy ponttal, de végül alulmaradt a hazai csapat.

– Megnehezítettük a saját dolgunkat, de az utolsó másodpercekben kétszer is jó helyen volt a szívünk és a büntetőket, illetve az utolsó dobást is értékesíteni tudtuk – fogalmazott Armaghani Saeed.

A békési játékosok mindent megtettek a jó eredményért, azonban voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor visszaesett az összpontosítás.

– Lehet, hogy támadásban jobban kellett volna koncentrálnunk, de védekezésekben mindig ott voltunk. Az ellenfél nagyon kiélezett helyzetekben dobott komoly kosarakat is, de talán a támadásainkban volt kisebb hiányérzetem - mondta Széphelyi Tamás, a Békés SZSK játékosa.

A hazaiak vezetőedzője a mérkőzés után arról beszélt, hogy ugyan fájdalmas dolog egy ponttal kikapni, de azt is tudják, hogy nem feltétlenül a listavezetőt kell megverniük ebben a szezonban.

– Erre a mérkőzésre úgy készültünk, hogy játszunk egy szoros meccset a listavezetővel, mivel idegenben 20 ponttal kikaptunk tőlük, szerettünk volna visszavágni természetesen, de úgy érezzük, hogy azokkal a csapatokkal szemben kell mérkőzéseket nyerni, amelyek velünk a tabellán nagyjából azonos helyen vannak, és szépen gyűjtögetni kell a győzelmeket - mondta Balog Vilmos.

A békési együttesnek ebben a hónapban még négy mérkőzésen kell bizonyítania. A vezetőedző bizakodó, mert ha a bajnokság egyik legjobb együttesével szemben ilyen szoros eredményre képesek, akkor bárki ellen jó eséllyel léphetnek pályára. A békésiek legközelebb pénteken a Tiszaújváros otthonában javíthatnak.

FEL