Ezüstérmes a férfi kardcsapat Madridban

2022. május 8. 17:35 | behir.hu

Ezüstérmet nyert a magyar csapat a férfi kardozók madridi világkupa-versenyén.

A háromszoros olimpiai bajnok, szombaton egyéniben ötödik helyezett Szilágyi Áron, a világbajnok és vb-ezüstérmes Szatmári András, valamint a két társukkal csapatban olimpiai harmadik Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta együttes a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol 45-20-ra verte a tunéziaiakat.

A negyeddöntőben a magyarok hasonlóan magabiztosan, 45-23-ra nyertek a georgiaiak, az elődöntőben pedig 45-38-ra az olaszok ellen. Utóbbi mérkőzésen eleinte hátrányban voltak, két kör után 30-29-re vezettek, aztán az utolsó három asszót megnyerve győztek. A döntőben viszont a dél-koreaiak vívtak eredményesebben, a kilenc asszóból nyolc az övék lett, végül 45-32-vel harcolták ki az aranyérmet.

A magyar szövetség honlapja szerint szombaton a madridi magyar nagykövetségen Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, illetve José Abajo, a spanyol szervezet első embere a két ország vívósportja közötti együttműködési megállapodást írt alá.

A női kardozók a tunéziai Hammametben versenyeztek a hétvégén. Szombaton Pusztai Liza kilencedik lett, vasárnap pedig a Pusztai, Katona Renáta, Battai Sugár, Szűcs Luca összeállítású magyar együttes a hetedik helyen végzett. A 16 között 45-29-re nyert Algéria válogatottja ellen, majd a negyeddöntőben kiélezett összecsapáson 45-44-re kikapott az olasz csapattól. A magyarok az 5-8. helyért előbb 45-44-es vereséget szenvedtek a lengyelektől, végül 45-33-ra verték a bolgárokat.

Forrás: MTI

További programok »

FEL