Ezentúl kerékpárosbarát szolgáltatást nyújt a megyei könyvtár

2023. szeptember 29. 14:24 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békés Megyei Könyvtár csatlakozott az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz, a könyvtár felkerült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjára. Pénteken délelőtt Opauszki Zoltán, a békéscsabai önkormányzat környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka és Kertész Zoltán igazgatóhelyettes helyezték fel a szolgáltatást jelző matricát az intézmény két bejáratánál.

Bővült a Békés Megyei Könyvtár szolgáltatásköre, mivel a kulturális intézmény bekerült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjába. Kertész Zoltán, a megyei könyvtár igazgatóhelyettese tájékoztatott az új lehetőség velejáróiról. 

– Egy nagyon pici kényelmi szolgáltatással bővültünk, hogy ezáltal segíthessünk azoknak, akiknek itt a közelünkben éppen lerobban a biciklije. Ilyen esetekben tudunk biztosítani szerszámokat, de az illető nyugodtan megállhat pihenni nálunk, illetve ha megsérül, ellátjuk az elsősegély dobozunkból is – fogalmazott az intézményvezető-helyettes

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Az intézmény szolgáltatása a következő lehetőségeket tartalmazza: egészségügyi láda, szervízcsomag, telefontöltési lehetőség, WIFI-elérés, információkérés, kulturális látnivaló, mosdóhasználat. 

– Köztudott, hogy Békéscsaba egy kerékpárosbarát város, hiszen itt mindenki bringázik. Sokan még azt is mondják, olyan mintha Vietnámból érkeznénk meg Békéscsabára. Illetve azt is láthatjuk, hogy a kerékpáros turizmus is fellendülőben van. És afelé megyünk, hogy a lehető legintenzívebb mértékben bővítsük a kerékpárosbarát szolgáltatások hálózatát. Ezen az úton körülbelül másfél évvel ezelőtt indultunk el, teljesen a nulláról. Ma már ott tartunk, hogy városunkban 20 olyan szolgáltató van, amely kerékpárosbarát címet viseli – mondta el Opauszki Zoltán tanácsnok.

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL