Ezek a fő különbségek az allergia és a koronavírus tünetei között

2021. április 18. 18:47 | behir

A következő napokban országszerte erősen megnő a pollenkoncentráció a levegőben.

 

– A napokban újabb allergiaszezon veszi kezdetét Magyarországon, több növény pollenszórása is elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A magyar lakosságnak körülbelül a 30 százaléka küzd allergiás tünetekkel. Fűzféle még nincs a levegőben, de nyírpollenből, a tiszafafélékből, a kőrisekből valamint a juharfélékből egyre több van – fogalmazott dr. Nékám Kristóf allergológus a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában

A szakember ismertette, hogy a tavaszi pollenhatás azon is múlik, hogy egy adott pollennek mennyi a darabszáma, illetve, hogy maga a pollen milyen hosszú ideig van a levegőben. Egy úgynevezett hosszan polináló növénynél nagyobb az esély arra, hogy az évek során egyre többen legyenek rá allergiás.

– A szokásos allergia előfordulási gyakorisága a következő napokban meg fogja haladni az aktuális Covid-fertőzötteknek a számát. Az esős idő ugyan leveri a polleneket, így az allergiában szenvedőknek egy pár napig enyhülést okozhat, de ahogy az időjárás egyre melegebb lesz, fel kell készülni a levegőben megtalálható pollen számának növekedésére is – ismertette az allergológus. Hozzátette, hogy sokaknak gondot okozhat az allergiás tünetek megkülönböztetése a koronavírus tüneteitől, a megítélésben azonban sokat segíthet a beteg kórelőzményeinek ismerte. A szakember kiemelte, hogy az allergia megfelelő kezelése csökkentheti a koronavírussal járó tüneteket.

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL