Extrém hobbi, extrém kihívás

A Közösségi Terek Éjszakáján kerékpározni is lehetett.

Kerékpárosok töltötték meg csütörtökön a városi sportcsarnok mögötti extrém sportpályát. A Közösségi Terek Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a fiataloknak a város közösségeit és programokat szervezzen számukra.

Amerikai filmeket idéző zene és látványos trükkök várták azokat az érdeklődőket, akik csütörtök este kilátogattak a békéscsabai extrém sport parkba. Békési Albert másfél évvel ezelőtt ment ki először a pályára a barátaival. Azt gondolta, hogy nem fogadják majd be őket, de mindenki segítőkész volt és azóta is ezt a sportot űzi.

A létesítmény tíz éve fogadja a fiatalokat, ahol egy összetartó közösség alakult ki, de folyamatosan várják az újabb csatlakozókat. 

– Összetartó csoport tud kialakulni. Most, Zsótér Márival találkozva, kicsit nagyobb közösség felé próbálunk nyitni, hogy legyen egy kis utánpótlás, több ember ismerje meg az extrém sportolást és ezt a hobbit szerető embereket – mondta Tóth Balázs. Az általa emlegetett Zsótér Mária a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke. A civil szervezet a Közösségi Terek Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozatot azzal a céllal indította el , hogy a Békéscsabán élő és tanuló fiataloknak bemutassák a város legérdekesebb közösségi helyszíneit, ahol új barátokra és hobbikra is találhatnak. 

– Végigjárjuk egymás közösségi tereit, hogy olyan fiatalokat is megszólítsunk, akik esetleg nem tartoznak ezekhez a közösségekhez, de kíváncsiak rájuk – mondta Zsótér Mária. – A program délután hat és éjfél között zajlik. Ekkor részt lehet venni a programokon mindenféle kötelezettség nélkül. Ha valakinek megtetszik a tér, a fiatalok vagy a tevékenységek, csatlakozhat a csoporthoz. A rendezvénysorozat szeptember 2-án folytatódik, akkor az Andrássy úti Társaskörben várjuk az érdeklődőket.
   
 

Megosztás:

Címke: , ,