Évet értékeltek a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletén

2023. január 31. 16:34 | D. Nagy Bence

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Békéscsabán két éve van jelen, ez idő alatt számos hazai és külföldi előadót láttak vendégül a vármegyeszékhelyen, de fő profiljuk, a fiatalok tehetséggondozása tekintetében is sokrétű tevékenységet végeztek.

Január 31-án az MCC békéscsabai képviselete adott otthont annak az évértékelő sajtótájékoztatónak, amelyen egyúttal a közeljövő fontos változásairól is szó esett. Az esemény kapcsán a városba látogatott Consantinovits Milán szakmai főigazgató-helyettes is, aki a szervezet fiatalok körében végzett munkáját emelte ki.

– A Mathias Corvinus Collegium középiskolás programjának az ereje pont abban rejlik, hogy közösséget épít. Ennek a közösségnek nagyon szívesen lesznek tagjai a hozzánk érkező középiskolások, elsődlegesen azért, mert a megtartó erő egy olyan kortárs közeg lehet ebben az időszakban, ahol olyan diákok gyűlnek össze, akik mind többé szeretnének válni, mind fejlődni akarnak – fogalmazott a főigazgató-helyettes. Hozzátette, főleg a középiskolásoknál nemcsak a tudásanyag átadása a cél, hanem a szemléletformálás, a közösségi élmények generálása is.

– Fontos, hogy az MCC szellemi bázisa megfelelő táptalajt biztosítson ahhoz, hogy azok a fiatalok, akiket képzéseink, programjaink révén elérünk, stabil szereplői legyenek akár iskolájuknak, akár városuknak. Ez a helyi közeg megismerésétől, megszeretésétől egészen az összmagyarságban, a nemzetben való gondolkodásig ível, de része a digitális és pénzügyi kompetenciák vagy éppen a médiatudatosság terén való eligazodás is – emelte ki Constantinovits Milán.

Mittag Mónika, a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselet-vezetője – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Mittag Mónika képviselet-vezető (Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

A békéscsabai képviselet vezetője, Mittag Mónika a helyi szerveződést érintő változásokat ismertette.

– Békéscsabán 2021 szeptemberében indult el a munka a Kinizsi utcai bérleményben, de már tavaly sikerült megvásárolni az Andrássy út 38. alatti, frekventált helyen álló ingatlant, ahová hamarosan át is költözünk. Programok tekintetében, ahogyan eddig is, igyekszünk megfelelni a felénk támasztott igényeknek, legyen szó akár a hazai és nemzetközi, politikai, gazdasági, kommunikációs szaktekintélyeket felvonultató eseményeinkről, akár a fiatalokat érintő célkitűzéseinkről. Ez utóbbi azért is fontos, mert az MCC igyekszik teljes spektrumában lefedni az adott szakterületet, így ha egy fiatal az iskolában érdeklődik egy tantárgy iránt, de nincs lehetősége további tudásanyaghoz jutni, mi lehetőséget biztosíthatunk erre is. Közzöségben derülnek ki az erősségek, ezért is fontos a kollégium nyújtotta programok személyre szabott módszertana – ismertette a képviselet-vezető, hozzátéve: az idei évben is olyan előadókat hoznak Békéscsabára, akik minden generáció részéről érdeklődésre tarthatnak számot.

További programok »

FEL