Éveken át lopta az áramot egy újkígyósi nő, másfél milliós a kár

2023. augusztus 12. 10:31 | behir.hu

Nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 49 éves, büntetlen előéletű újkígyósi nővel szemben, aki huzamosabb időn keresztül méretlenül vételezte az elektromos áramot. Az áramszolgáltatónak okozott tetemes kárt is meg kell majd térítenie az ügyészség indítványa szerint.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a nő és családja lakóhelyéül szolgáló, a nő tulajdonát képező újkígyósi ingatlanban két „feltöltős” fogyasztásmérő lett felszerelve, egy nappali mérő, amelyet a nő utoljára 2017. augusztus 10-én töltött fel, és egy éjszakai mérő, amely a felszerelésétől kezdődően egyszer sem került feltöltésre. A terhelt a nappali mérő utolsó feltöltését követően méretlenül vételezte a villamos energiát.

Ezt úgy módon oldotta meg, hogy a mérőszekrényből, a nappali fogyasztásmérőről valaki eltávolított 2 plombát, a bejövő vezetéket pedig egy réz vezeték segítségével összekötötte a kimenő vezetékkel, így kerülve ki az előre fizetős mérőt. Az áramszolgáltató alkalmazottai a fogyasztási helyen 2022. június 16-án tartottak ellenőrzést, ekkor bukott le. A terhelt ily módon 2017. augusztus hónapjától 2022. június 16-ig összesen 1.535.000.-Ft értékű villamos energiát vételezett jogtalanul.

További programok »

FEL