Évadzáró irodalmi est a Csabagyöngye stégszínpadán

2019. augusztus 7. 18:44 | behir

Az ország legrégebben futó irodalmi felolvasó színházi estje a Békéscsabai Irodalmi Est nyári évadzáróját a Csabagyöngye stégszínpadán rendezte meg kedden este a Szeretlek Békéscsaba Egyesület. Az őszi évadra az írók, költők az előadók és az est vissza költözik majd a békéscsabai városháza dísztermébe.

Frankó Attilának, az est megálmodójának az alapgondolata az volt, hogy a régi irodalmi kávéházak hangulatát visszahozva, minden hónapban egyszer teret adjon a szép magyar nyelvnek az irodalomnak és persze a kortárs íróknak művészeknek.

A keddi esten a fiatal író, költő, Stummer Nikolett és a helytörténeti író Huszár Endre műveit olvasta fel Komlósi Kata és Réger Vanda színművész. Köszöntőt Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője mondott, aki kiemelte, hogy nagyon fontos a város életében a 13 éve futó rendezvény, ami nemcsak igazi kulturális találkozóhellyé vált az évek alatt, de mecénás szerepet is felvállal. Bemutatkozási lehetőséget ad a helyi íróknak költőknek művészeknek.

A következő est szeptember 3-án, kedden lesz a békéscsabai városháza dísztermében.

További programok »

FEL