Évadnyitó irodalmi est

2016. szeptember 8. 11:36 | Horváth Szabolcs

 

Őszi évadnyitó irodalmi est volt Békéscsabán, a városháza dísztermében. A mostani alkalom összművészeti csemegét tartogatott a nézők számára, akik tárlatmegnyitón voltak, beléphettek a színház előszobájába, emellett klasszikus és kortárs műveket és megzenésített verset is meghallgathattak.

A rendezvény főszervezője Frankó Attila fontosnak tartotta, hogy a helyi kiváló sportoló, Márton Anita fantasztikus eredményéről – olimpiai bronzérem súlylökésben – is szóljon néhány szót Anita klubjának, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnak a marketing vezetője.  

– Anita olyan kiváló eredményt ért el, hogy akár olimpiai bajnokként is tisztelhetnénk, hiszen már negyvennyolc éve nem lett érmes az olimpián egy magyar atlétanő sem – mondta Czeglédi Katalin.

Az irodalmi est további részében a fiatal tehetségeké és a saját műveiké volt a főszerep. Dudás Dávid énekelt és gitározott, a fiatal tehetséges Guti Gréta verseit pedig felolvasták a közönségnek.     

Az irodalmi estek megálmodója egy fajta mecénás szerepet is felvállal. A programsorozat 10 évvel ezelőtti indulása óta több mint száz költőnek, művésznek, zenésznek adott bemutatkozási lehetőséget. A mostani alkalommal még egy grafikus művész, Dudás Ildikó képeit is bemutatták a nagyközönségnek. 

A következő irodalmi est október negyedikén lesz a városháza dísztermében. Akkor megemlékezést is tartanak az aradi vértanúkról és az ’56-os forradalomról és szabadságharcról.      

 

FEL